14.05.2012 - 14:59
Okunma (1993)
Yorum (0)
Paylaş

Anadolu Eğitim Sen:Memura Ahlaksız Teklif!

Anadolu Eğitim Sen:Memura Ahlaksız Teklif!

 

Hükümetin memura zam teklifi belli oldu. Açıklama toplu sözleşme görüşmelerinin bugünkü bölümünün ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten geldi. Çelik;  memura 2012 yılı için yüzde 3+3, 2013 yılı için ise yüzde 2+3 zam teklif ettiklerini açıkladı.

 

 

 

%16 ile %30 aralığında zam talepleriyle masaya oturan sendikaların şaşırmış görünmelerine şaşırmamak içten bile değildir. Sendikamız açısından bu teklif, ahlaksız olduğu kadar bizzat sendikaların neden olduğu bir durumdur.

 

 

 

Grevsiz toplu sözleşmeye “evet” diyenlere seslenmiştik. Hakem gölgeli toplu sözleşmenin toplu görüşmeden bile geri bir durum olduğu, haklılığımızın kaynağı olmakla birlikte, bizi üzmüştür.. 5 ay ötelenen sözleşme görüşmesinin ucube yavrusunu kucağına alan sendikaların mevcut yasa ile bağırmaktan öte yapabilecekleri bir şey bulunmamaktadır. Grev hakkı tanımayan sendikal kanun yüzünden saatlik iş bırakma eylemleriyle oyalanacak olan sendikalar işverenle uzlaşmaz ise nihai karar hakem heyetince verilecek. Bu durumda memurlar, kurulun atanmış üyelerinin lütfedeceği virgüllü artırımı ile karşı karşıya kalacaktır.

 

 

 

Çalışma Bakanı ağzından maruz kaldığımız teklif içerisinde taban aylıklarına yansıyacak bir iyileştirme bulunmadığı gibi, 4-b ve özellikle 4-c’li personele dair hiçbir kazanım söz konusu olmamıştır. Yalnızca öğretmen ve akademisyenlerden esirgenen ek ödemelerin esamesi okunmamaktadır.

 

 

 

21 Mayısa kadar düğümlenmek istenen görüşmeler, zaten yoksulluk sınırı altında olan memurların artık açlık sınırına inmesinden başka bir sonuca hizmet etmeyecektir.

 

 

 

Bu teklifin vebali memuru itibarsızlaştıran memur sendikalarının boynunadır!

 

 

2011’de %8.5 büyüdüğü iddia edilen, remi enflasyon oranı %11 olarak ilan edilen bir ülkede memura teklif edilen üçlük-beşlik zamlar bütçe değil itibar sorunudur! Anayasa referandumu öncesi eksik toplu sözleşme kanununu abartılı bir sevinçle karşılayanlar, her vesile ile işverenle dost olmayı üye temsiline yeğ tutanlar memuru itibarsızlaştırmıştır.

 

 

 

“Ne verirsek razı olacaklar” mantığı yetkili ama etkisiz sendikaların ayıbıdır

 

 

 

Bu teklife evet diyen bedelini ağır öder!

 

 

 

Devlete her koşulda muhalefet eden yapılarla her koşulda evet diyen siyasallaşmış sendikalar arasına sıkışmış olan memurlar, siyaseten bağımsız sendikalara duyulan ihtiyacı bu vesile ile bir kez daha anlamış olacaklardır. Pek çok üyenin “hükümetle iyi geçinen, iyi zam alır” yanılgısı 21 Mayıs itibarı ile son bulacak, emanet üyelikler sonlanacaktır.

 

 

 

O Masadan Birlikte Kalkın!

 

 

Anadolu Eğitim Sendikası olarak halen sözleşme umuduyla masada oyalanan sendikaların değerli yöneticilerine sesleniyoruz:

 

 

 

Üç konfederasyonun ortak kararıyla iş bırakılmadığı sürece bu ahlaksız teklif 1-2 puan değişiklikle imzanızla ya da hakem oluruyla geçecektir. Bu kararı derhal almanız ve uygulamanız durumunda memurun gerçek gündemi ve talebi yeniden masaya getirilebilir. Bizleri saatlik iş bırakma eylemleri, göstermelik basın açıklamalarıyla oyalamayın.

 

Anadolu Eğitim Sendikası gerçek bir sendikal direnç, ortak bir eylemlilik için koşulsuz olarak yanınızda olacaktır.

 

İlanen duyurulur!

 

 

 

Cansel Güven

 

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı

 

 

Keyword : Anadolu Eğitim Sen:Memura Ahlaksız Teklif! haberi , Anadolu Eğitim Sen:Memura Ahlaksız Teklif! oku , Anadolu Eğitim Sen:Memura Ahlaksız Teklif! konusu , Anadolu Eğitim Sen:Memura Ahlaksız Teklif! hakkında , Anadolu Eğitim Sen:Memura Ahlaksız Teklif! manşeti , Anadolu Eğitim Sen:Memura Ahlaksız Teklif! perde arkası , Anadolu Eğitim Sen:Memura Ahlaksız Teklif! olayı , Anadolu Eğitim Sen:Memura Ahlaksız Teklif! son dakika , Anadolu Eğitim Sen:Memura Ahlaksız Teklif!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com