12.05.2012 - 06:58
Okunma (1940)
Yorum (0)
Paylaş

Eğitim Bir Sen:Ek Ödemeyi Söke Söke Alacağız

Eğitim Bir Sen:Ek Ödemeyi Söke Söke Alacağız

 

"Ek ödemeyi bu hükümetten söke söke alacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Masada bu ayın sonunda 8 aydır verdiğimiz mücadelenin karşılığını aldığımızı hep birlikte göreceğiz. Bizim sloganımız, yüzde 50 verdi Erbakan, sıra sende Tayyip Erdoğan."

 

 

 

Eğitimbirsen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Murat Bilgin, eğitimcilerin yıllardır emeğinin karşılığını alamadığını belirterek, “Hükümetten ek ödemeyi söke söke alacağız” dedi.

Trabzon Şubesi, il divan toplantısını İkram Sofrası’nda gerçekleştirdi. Şube Başkanımız Mehmet Kara’nın selamlama konuşmasının ardından söz alan Genel Teşkilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, memur zammı konusunda hükümetle masada girdikleri mücadeleyi kazanacaklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ek ödemeyi bu hükümetten söke söke alacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Masada bu ayın sonunda 8 aydır verdiğimiz mücadelenin karşılığını aldığımızı hep birlikte göreceğiz. Bizim sloganımız, yüzde 50 verdi Erbakan, sıra sende Tayyip Erdoğan.”

Kesintisiz zorunlu eğitimin, 28 Şubat’ın en belirgin zulmü olduğunu kaydeden Bilgin, “Çocuklarımızı kızgın çarklarda öğüten o sisteme karşı durmak, bizim temel görevimizdi. Ne yapmıştır 28 Şubat’ın kesintisiz eğitimi? Yitik nesiller üretmiştir! Geçmiş ve gelecekten habersiz nesiller yetişmesine neden olmuştur. Sokağa insan yetiştiren bir eğitim sistemi idi o sistem. Yeni sistemle, Türkiye’de gerçek anlamda 28 Şubat zulmünün getirdiği kişiliksiz dilsiz ve renksiz eğitim sistemine son verdik. Filozofun dediği gibi, ‘Samimi olmaya söz verebilirim fakat tarafsız olmaya asla.’ Bizler tarafız, sizler tarafsınız” şeklinde konuştu.

 

İLKSAN’da Acı Son Yaklaşmaktadır

“İLKSAN yalanından-batağından-bataklığından kurtulmalıyız, eğitim çalışanlarını da kurtarmalıyız” diyen Bilgin, şöyle konuştu: “1943’te kurulmuş olan, her gelenin yediği; yalanın, dolanın dizboyu olduğu ve geldiğimiz noktada 1,1 milyar zararı olan, birilerinin cebine giden paradan bahsediyoruz. Düşünebiliyor musunuz, kadrolu çalışanlarının yüzde 40’ı birbiri ve yönetim ile akraba. Hantal, sistemsiz, adaletsiz liyakatsiz bir yapı. Kurumun 2005’te 5,8 milyon TL zarar ettiği, Ulus Öğretmenevi’nin büyük zarar ettiği, çeşitli ahlaksızlıkların yaşandığı, muhasebe kayıtlarıyla oynandığı, müfettiş raporuyla tespit edilmiş olmasına rağmen hiçbir işlemin yapılmadığı bir kurumdan bahsediyoruz. Ankara Yenikent’teki 11 milyon TL’lik arsasını 2004’te 6 milyon TL’ye peşkeş çeken bir kurumdan bahsediyoruz. ‘Yediysek biz yedik, verdiysek biz verdik’ diyecek kadar pervasızca yönetilen bir kurumdan bahsediyoruz. İLKSAN seçimlerinde bizler üzerimize düşeni yaptık. Hiçbir menfaatimiz olmadığı halde, öz kaynaklarımızla afiş, broşür ve materyal bastırdık ve bütün teşkilatımızla uyarıcılık görevimizi yerine getirdik. İLKSAN’da acı son yaklaşmaktadır. O gün geldiğinde, hiç kimse ‘zamanında el atmadınız’ diyemeyecektir.”

Yeni Bir Merhamet İklimi Oluşturma Zamanı Gelmiştir

Yeni anayasa konusuna da değinen Murat Bilgin, yeni anayasanın şart olduğunu vurguladı. Bilgin, “Bu ülkede artık yeni bir merhamet iklimi oluşturma zamanı gelmiştir. Andımız gibi çağdışı söylem ve uygulamaları bu teşkilat Türkiye’nin eğitim sisteminden bir daha geri gelmemek üzere kaldırtmalıdır, kaldırmalıyız. Bu ülkede İngilizlerin, Fransızların diline verilen değer kendi toplumumuza verilmediği müddetçe, bir adım ileriye gidemeyiz. Bunun yüzde yüz bilincindeyiz. Ali Şükrü Bey’in kanı üzerinde kurulan bu sistemi sorgulamak, bu milletin geleceğine sahip çıkmak bizim vazifemizdir. 28 Şubat’ın zulmünü bizler kadınlarımız, kızlarımız üzerinden yaşadık. Dünyadaki ilk sendikal hareketi kadınların başlattığını hepimiz biliyoruz. Kamusal alan yalanına son vereceğiz. Artık kadınlarımız başörtüsüyle kamuda çalışabilmeli, TBMM’ye milletvekili olarak girebilmelidir. Bu ülkede yaşayan kadınların yüzde 60’ının hala bu ülkenin meclisinde temsilleri yasaktır. Böyle bir tabloda demokratik temsilden söz edilebilir mi?” diye konuştu.

Kenan Evren’in Anayasası ile Yönetilmek İstemiyoruz

Kenan Evren’in hazırlattığı, Kamer Genç’in yazdığı bir anayasayla yönetilmek istemediklerinin altını çizen Bilgin, bu ülkenin, darbe yapmanın suç olmadığı, darbeye teşebbüs etmenin suç olduğu bir anayasa ile yönetildiğini dile getirdi.

Kenan Evren’in, “Benim yaptığım anayasayla beni yargılayamazsınız” sözüne dikkat çeken Bilgin, “Evet, bal gibi de yargılarız kardeşim. Her üniversitede bir Kenan Evrenimiz var. Artık bu sisteme bir son vermeliyiz. Bizler, bu teşkilat, sizler, kendi kabuğumuzu kırarak, yasakçıların saldığı korkuları, duvarları yıkarak buraya geldik. Bu milletin bize yüklediği sorumluluğun gereğini hakkıyla yerine getirmeye çalıştığımız için buradayız” dedi.

Murat Bilgin, sözlerini, “Necip Fazıl’ın dediği gibi, sen bir devsin, yükü ağırdır devin. Zamanın ne getirdiğine bakmaksızın mücadeleye devam diyorum” şeklinde tamamladı.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Eğitim Bir Sen:Ek Ödemeyi Söke Söke Alacağız haberi , Eğitim Bir Sen:Ek Ödemeyi Söke Söke Alacağız oku , Eğitim Bir Sen:Ek Ödemeyi Söke Söke Alacağız konusu , Eğitim Bir Sen:Ek Ödemeyi Söke Söke Alacağız hakkında , Eğitim Bir Sen:Ek Ödemeyi Söke Söke Alacağız manşeti , Eğitim Bir Sen:Ek Ödemeyi Söke Söke Alacağız perde arkası , Eğitim Bir Sen:Ek Ödemeyi Söke Söke Alacağız olayı , Eğitim Bir Sen:Ek Ödemeyi Söke Söke Alacağız son dakika , Eğitim Bir Sen:Ek Ödemeyi Söke Söke Alacağız

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com