11.05.2012 - 16:36
Okunma (1765)
Yorum (0)
Paylaş

KESK: En Düşük Memur Maaşı 2 Bin 145 TL Olmalı

KESK: En Düşük Memur Maaşı 2 Bin 145 TL Olmalı

 

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mali Sekreteri Ali Berberoğlu, 2012 yılı için en düşük memur maaşının 2 bin 145 TL’ye yükseltilmesi, bu kapsamda da tüm kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 30 zam yapılması talebini gündeme taşıdı.

 

Eğitim-Sen Adana Şube binasında düzenlenen toplantıda konfederasyon yöneticileri ile ortak bir açıklama yapan Berberoğlu, 30 Nisan 2012 tarihinde başlayan ‘Toplu Sözleşme’ süreci ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu görüşmeden bir hafta önce konfederasyonların taleplerini ortaya koymasına rağmen, hükümetin teklifini tüm ısrarlara rağmen henüz yapmadığı yorumunda bulunan Berberoğlu, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa kamu emekçilerine 4 aydır zam vermeyerek mağdur eden hükümet, toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde başlattığı ‘bütçe kaynakları sınırlı’ yönündeki açıklamalarını da sürdürüyor. Buna bir an önce son verilmeli” dedi.

 

“EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 2 BİN 145 TL OLMALI”

 

Çalışma yaşamını ilgilendiren tüm konuların görüşüleceği, her sendikanın kendi üyeleri adına toplu sözleşme imzalayacağı ve anayasal bir hak olan ‘grev hakkı’nı teminat altına alan bir düzenlemeden yana olduklarını vurgulayan Berberoğlu, 2012 yılı için en düşük memur maşının 2 bin 145 TL’ye yükseltilmesi, bu kapsamda da tüm kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 30 zam yapılmasını istedi. Kamuda sözleşmeli ve taşeron gibi farklı statülerdeki güvencesiz çalışmaya son verilmesi ve tüm çalışanların iş güvencesine kavuşturulması talebini de gündeme taşıyan Ali Berberoğlu, her ne ad altında olursa olsun tüm ek ödemelerin emekli aylığına yansıtılması, maaşların vergi dilimi artışından etkilenmemesini talebini iletti.

 

“UZLAŞMA SAĞLANAMAZSA ‘GREV’ HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ”

 

Berberoğlu, “Ek ödemeleri düzenleyen 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile oluşturulan ‘ücret adaletsizliği’ ve mağduriyetlerin giderilerek, eşit işe eşit ücret ödenmeli. Hiç kimsenin bu asgari taleplerin yer almadığı bir toplu sözleşmenin altına KESK’in imzasını atmasını beklemeye hakkı yok. Eğer hükümet, kamu emekçilerinin bu taleplerini kulaklarını tıkamaya devam ederse; 2 milyonu aşkın kamu çalışanı ve 1.8 milyon emeklinin taleplerinin takipçisi olmak için tüm olanaklarımızı ve gücümüzü sonuna kadar seferber edeceğiz. Bunun ilk adımı olarak, toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçlandığı 21 Mayıs tarihinde uzlaşma sağlanamazsa; sürecin doğal bir sonucu olarak Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvuru tarihi olan 25 Mayıs 2012 gününe kadar olan süre içerisinde ‘grev’ hakkımızı kullanacağız” dedi.

Keyword : KESK: En Düşük Memur Maaşı 2 Bin 145 TL Olmalı haberi , KESK: En Düşük Memur Maaşı 2 Bin 145 TL Olmalı oku , KESK: En Düşük Memur Maaşı 2 Bin 145 TL Olmalı konusu , KESK: En Düşük Memur Maaşı 2 Bin 145 TL Olmalı hakkında , KESK: En Düşük Memur Maaşı 2 Bin 145 TL Olmalı manşeti , KESK: En Düşük Memur Maaşı 2 Bin 145 TL Olmalı perde arkası , KESK: En Düşük Memur Maaşı 2 Bin 145 TL Olmalı olayı , KESK: En Düşük Memur Maaşı 2 Bin 145 TL Olmalı son dakika , KESK: En Düşük Memur Maaşı 2 Bin 145 TL Olmalı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com