11.05.2012 - 12:40
Okunma (1602)
Yorum (0)
Paylaş

4+4+4 Genelgesi Yetersizdir

4+4+4 Genelgesi Yetersizdir

 

Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4 ile ilgili genelgeyi yayınladı. Genelgenin yayınlanmasına rağmen Eğitim kanunu ile ilgili merak edilen bir çok soruya cevap bulunamıyor..

 

Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4 sistemi ile ilgili resmi bir genelge yayınladı. Merakla beklenen genelge de , İlköğretim ve Eğitim Kanununda merak edilen bir çok maddenin açıklaması yapılmadı.

 

Hazırlanan genelge bilgilendirme yönünden eksiktir.

 

MEB’in her zaman ki gibi genelgeyi açıklamak için soru – cevap niteliğinde bir kılavuz yayınlaması gerekmektedir.

 

Örneğin 222 sayılı kanuna eklenen geçici maddeye bir göz atalım.

 

 

İLKÖĞRETİM VE EĞİTİM KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN METNİ

 

 

MADDE 6- (1) 222 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.

 

“GEÇİCİ MADDE 11- Bu maddenin yayımı tarihinde ilköğretim kurumlarının 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında eğitim görenler eğitimlerini bu kurumlarda tamamlarlar.”

 

İlköğretime devam eden öğrencilerimizden 5-6-7-8 sınıflar eğitimlerini kurumlarında tamamlar demesine rağmen , bu konuyla ilgili genelgeye tek madde eklenmemiş.

 

Genelge de okulları ilkokul ve ortaokul diye ayıran ve ilk ve orta kısmın aynı binada ders yapmasına sıcak bakmayan MEB, Ayrıca yine aynı binada ilk ve orta kısım bulunması halinde ikili eğitim tavsiye etmiştir.

 

Mevcut 5-6-7.sınıfların okullarında eğitim öğretime devam etmesi durumunda 3 yıl süreyle okullar ilkokul ve ortaokul aynı binada olacak şekilde eğitime devam edecektir.

 

4+4+4 sisteminin en can alıcı noktası burası olmakla birlikte; Bakanlığın bu konuda net yönergeler yayınlaması gerekmektedir.

 

Okul tiplerinin belirlendiği şu günlerde , okulların fiziki durumları ve norm kadroların tespiti ile bu sorun acil olarak çözülmeli ve bu konuda Bakanlığın doyurucu bir açıklama yapması gerekmektedir.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : 4+4+4 Genelgesi Yetersizdir haberi , 4+4+4 Genelgesi Yetersizdir oku , 4+4+4 Genelgesi Yetersizdir konusu , 4+4+4 Genelgesi Yetersizdir hakkında , 4+4+4 Genelgesi Yetersizdir manşeti , 4+4+4 Genelgesi Yetersizdir perde arkası , 4+4+4 Genelgesi Yetersizdir olayı , 4+4+4 Genelgesi Yetersizdir son dakika , 4+4+4 Genelgesi Yetersizdir

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com