11.05.2012 - 12:34
Okunma (1700)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlere Zorunlu Görev

Öğretmenlere Zorunlu Görev

 

 

 

Öğretmenler artık öğrencilerin çeşnicibaşısı olacak. Çocuklara dağıtımından önce sütün tadına bakacak, koku ve kıvamını kontrol edecek. Süt yarım saati aşmayacak sürede tüketilecek.

Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nün tüm okullara gönderdiği yazıya göre, öğretmenler öğrencilere dağıtılmadan önce sütün tadına bakacak. Koku ve kıvamını kontrol edecek

 

TÜM OKULLARA YAZI GÖNDERİLDİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının birlikte yürüttüğü 'Okul Sütü Programı'nda karşılaşılan aksaklıkların giderilmesi amacıyla bir dizi tedbir alındı. Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından kaleme alınan kararlar, 81 il valiliği aracılığıyla tüm okullara gönderildi.

 

Akşam'da yer alan habere göre; Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarına da bilgi verildi. Tereddüte düşülen durumlarda uygulanması istenen plan şöyle:

- Okul sütlerinin tüketiminden sonra şikayet olması durumunda Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan bir inceleme ekibi oluşturulacak. Bu ekip bir tutanak hazırlayacak.

 

- Söz konusu tutanakta, alınan numunelerin mikrobiyolojik analiz sonuçları kesinleşmeden besin zehirlenmesi açıklaması yapılmayacak. Sonuçlar açıklanıncaya kadar okul sütü programı sadece ilgili okulda durdurulacak, şikayetin olmadığı okullarda programa devam edilecek.

 

ÖNCE ÖĞRETMENLER İÇECEK

- Öğretmenler, sınıfta öğrencilere sütü dağıtmadan önce fiziksel kontrolünü (koku, kıvam, tat açısından, süt kutularının ise bombaj delik, yırtık ve ezik olması yönünden) yapacaklar. Farklılık olması halinde Okul Sütü Kabul Komisyonu tarafından tutanak düzenlenecek ve İl Okul Sütü Komisyonu'na bildirilecek.

- Okul sütleri gerektiğinde ulaşım, hava koşulları ve diğer sebepler dikkate alınarak 5 günden fazla miktarda teslim alınabilecek. Sütler, oda sıcaklığında kuru ve direkt güneş ışığı almayan yerlerde muhafaza edilecek.

 

FARKINDALIK YARATILACAK

- Programın etkili bir şekilde devam ettirilebilmesi için, sütün çocukların büyüme ve gelişimine olumlu etkisi olduğu vurgulanacak. Kamuoyunda farkındalık yaratacak şekilde tedbirler alınacak.

 

YARIM SAATTE İÇİLECEK

- Verilen süt tam yağlı olduğundan çok hızlı olmayacak şekilde, yarım saati aşmayacak sürede tüketilecek. Hızlı ve aç olarak tüketilen sütlerin çocuklarda şikayete neden olabileceği dikkate alınarak aileler bilgilendirilecek.

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Öğretmenlere Zorunlu Görev haberi , Öğretmenlere Zorunlu Görev oku , Öğretmenlere Zorunlu Görev konusu , Öğretmenlere Zorunlu Görev hakkında , Öğretmenlere Zorunlu Görev manşeti , Öğretmenlere Zorunlu Görev perde arkası , Öğretmenlere Zorunlu Görev olayı , Öğretmenlere Zorunlu Görev son dakika , Öğretmenlere Zorunlu Görev

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com