11.05.2012 - 12:32
Okunma (1704)
Yorum (0)
Paylaş

Memura Bayram İkramiyesi Müjdesi

Memura Bayram İkramiyesi Müjdesi

 

 

 

 

 

Dini bayramlarda memurlara maaşlarının dışında en yüksek devlet memuru aylığının 2 katı ikramiye istendi.

 

Memurlar heyecanla toplu sözleşme görüşmelerinin tamamlanmasını beklerken; görüşme masasına zammın dışında, memurların bütçesini rahatlatacak birçok talep de yatırıldı. Bunlar arasında, bayram ikramiyesi ve evlilik ödeneğinin yanı sıra eğitimcilerle sağlıkçıları yakından ilgilendiren teklifler de yer alıyor.

 

Memur-Sen, kamu görevlilerine, Ramazan ve Kurban Bayramları'nda, bayram öncesi ödenen maaşlarıyla birlikte en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) 2 katı tutarında bayram ikramiyesi ödenmesi istedi. Bu talep kabul gördüğünde, memurun eline yılda 2 kez toplu para geçmiş olacak.

 

ZAM PAZARTESİ'YE...

 

Öte yandan hükümet, 14 Mayıs Pazartesi günü zam teklifini sendikalara bildirecek. 8-9 Mayıs'ta görüşülen sendika hizmet kollarının talepleri ile konfedarasyonların genel taleplerinin incelenmesi için Maliye Bakanlığı koordinatörlüğünde kurulan komisyon çalışmalarına dün başladı. Hükümet, bütçe imkanları çerçevesinde sendikaların taleplerinin hangilerinin uygulanabileceği konusunda bu komisyondan gelen rapor doğrultusunda karar verecek. Pazartesi günü de sendikalara tekliflerini sunacak. Taleplerden bazıları yandaki tabloda bulunuyor.

 

EVLİLİK ÖDENEĞİ ŞART

 

Memur-Sen, dünyaevine giren memurun yanı sıra, çocuğu evlenen memur için evlilik ödeneği verilmesini istedi. Talep uygun görülürse, memura ilk evliliklerinde ve ilk defa evlenen çocukları için ödenek verilecek. Kamu görevlileri ilk evliliklerinde en yüksek devlet memuru aylığının 5 katı, ilk evlenen çocuklarında ise en yüksek devlet memuru aylığının 2 katı ödenek alabilecek.

 

EK GÖSTERGE ARTIRILSIN

 

Sağlık alanında çalışanlara 14 Mart Tıp Bayramı'nda en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 250'si oranında 2 ikramiye verilsin.

 

Doktor, hemşire ve hizmetli maaşlarına ek göstergeleri artırılarak zam yapılsın.

 

Yemek servisi olmayan kurumlardaki personele öğün başına 5 lira yemek yardımı verilsin.

 

Nöbet ücretleri 2 katı oranında artırılsın.

 

Memurun bakmakla yükümlü olduğu yakınları hastalanırsa, muayene ve tedavi süresince refakat izni verilsin.

 

Eğitim-öğretim hizmetlerindeki personelin ek ödeme oranları 314 lira artırılsın.

 

Eğitim-öğretim tazminatı 419 lira yükseltilsin.

 

Ek ödeme oranları 314 lira olsun.

 

Öğretmen annelerin kreş yardımı 160 liraya çıkarılsın.

 

Kaynak: TAKVİM

Keyword : Memura Bayram İkramiyesi Müjdesi haberi , Memura Bayram İkramiyesi Müjdesi oku , Memura Bayram İkramiyesi Müjdesi konusu , Memura Bayram İkramiyesi Müjdesi hakkında , Memura Bayram İkramiyesi Müjdesi manşeti , Memura Bayram İkramiyesi Müjdesi perde arkası , Memura Bayram İkramiyesi Müjdesi olayı , Memura Bayram İkramiyesi Müjdesi son dakika , Memura Bayram İkramiyesi Müjdesi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com