10.05.2012 - 06:18
Okunma (1861)
Yorum (0)
Paylaş

4+4+4 Genelgesi Yöneticileri Mağdur Edecek

4+4+4 Genelgesi Yöneticileri Mağdur Edecek

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı 09.05.2012 tarih ve 20 sayılı genelgeyi yayınlayarak “12 Yıllık Kesintisiz Eğitime Yönelik Uygulamalar” ile ilgili ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı. Yayınlanan genelgenin en dikkat çekici noktasını “Şartların uygun olmaması durumunda aynı binada bulunan ilkokul ve ortaokul için ikili öğretimuygulamasıyapılabilecektir. İkili öğretim yapan okullarda ortaokullar sabahçı, ilkokullar ise öğlenci olarakeğitimöğretim faaliyetlerini yürüteceklerdir.” maddesi oluşturmaktadır. Bu madde de belirtildiği gibi bazı kurumlarımız ikili olarak eğitim – öğretime devam edecektir. Burada akla gelen ilk soru ikili olarak eğitim- öğretime devam eden kurumlarımızın idari yapılarının nasıl oluşacağıdır.

 

Genelgenin bir diğer maddesi ikili olarak eğitim - öğretime devam edecek okulların idari yapılarını açıklamaktadır. Genelgede “Ortaokulların ilkokul veya liselerle birlikte aynı binada kurulması halinde okulun bir müdürü bulunacaktır. Bunun için binada daha önce görev yapan okul müdürü yeni uygulamayagöreişve işlemleri yürütecektir. Örneğin ilkokul ve ortaokulun aynı binada bulunması durumunda mevcut okul müdürü ilkokul ve ortaokulun yönetiminden sorumlu olacaktır. Ortaokulun lise ile birlikte kurulması durumunda ise lise müdürü ortaokulunişve işlemlerini de yürütecektir.” denilmektedir. Bu durum idarecilerimiz açısından ortaya çıkacak birçok sorunu gündeme getirecektir.

 

Bazı okullarımız ilkokul ve ortaokul şeklinde ya da ortaokul ve lise şeklinde eğitim – öğretime ikili olarak devam edecektir. Yani bu kurumlarda çalışan idareci arkadaşlarımız çalışma saatleri normal eğitim – öğretim yapan okullardaki idarecilerimizden daha fazla olacaktır. Bu durumun mevcut ek ders yönetmeliğine göre herhangi bir maddi artısı olmayacak ve normal eğitim - öğretim yapan okullarımızdaki idarecilerimizle ikili olarak eğitim - öğretim yapan okullardaki idarecilerimizin aynı saat üzerinden ek ders alacaklardır.

 

Çalışma saatlerini göz önüne aldığımızda normal eğitim kurumlarındaki idarecilerimizin okullarında dersler 09.00 da başlamakta ve 14.40 bitmekte ve mesaileri 17.00 da sona ermektedir. Ancak bünyesinde ilkokul – ortaokul ya da ortaokul – lise bulunduracak okullarımız ikilli olarak eğitim - öğretim yapacak ve idarecilerimizin mesai saatleri 07.30 – 17.40 saatleri arasında olacaktır. Ortaya çıkan bu sonuç ise hem Anayasaya hem de Devlet Memurları Kanununa aykırı olacaktır.

 

İkili eğitim – öğretim kurumlarındaki idarecilerimizin sıkıntılarını birçok kez dile getirmiş olmamıza rağmen yayınlanan genelge ise aynı sıkıntıların devam edeceğini göstermektedir

Milli Eğitim Bakanlığımızın mağdur olacak yöneticilerimizin, mağduriyetlerine son vermek için ek ders yönetmeliğinde değişikliğe giderek ikili eğitim – öğretim yapacak okullarımızdaki idarecilerimizin ek ders saatlerini arttırmalıdır.

 

Genelgede değinilmeyen bir başka önemli husus ise kurumlarımız ilkokul ve ortaokul olarak belirlendikten sonra bu kurumlarda görev alacak idarecilerimizin nasıl belirleneceğidir. Buradaki asıl sorun sınıf öğretmeni olan idarecilerimizin ilkokullarda, branş öğretmeni olan idarecilerimizin ortaokullarda mı görev yapacağıdır. Çünkü mevcut durumda branş öğretmeni olan idarecilerimizin derse girme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu da ancak ortaokullarda idareci olmaları ile çözümlenecek bir sorundur. Mevcut idarecilerimizin çoğunluğunu, sınıf öğretmeni olan idarecilerimiz oluşturmaktadır ki bu da ilkokul ve ortaokullara idareci dağılımında sıkıntı oluşturacak bir başka durumdur.

 

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerimiz “12 Yıllık Kesintisiz Eğitim” ile ilgili yayınladıkları genelgedeki eksiklikleri yeni bir genelge ile telafi ederek idarecilerimiz için sıkıntı oluşturacak konuları çözümlemeli ve akıllardaki soru işaretlerini cevaplandırmalıdır.

 

Melih Durmaz

Eğitim Yöneticisi / Sendikacı

Keyword : 4+4+4 Genelgesi Yöneticileri Mağdur Edecek haberi , 4+4+4 Genelgesi Yöneticileri Mağdur Edecek oku , 4+4+4 Genelgesi Yöneticileri Mağdur Edecek konusu , 4+4+4 Genelgesi Yöneticileri Mağdur Edecek hakkında , 4+4+4 Genelgesi Yöneticileri Mağdur Edecek manşeti , 4+4+4 Genelgesi Yöneticileri Mağdur Edecek perde arkası , 4+4+4 Genelgesi Yöneticileri Mağdur Edecek olayı , 4+4+4 Genelgesi Yöneticileri Mağdur Edecek son dakika , 4+4+4 Genelgesi Yöneticileri Mağdur Edecek

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com