08.05.2012 - 05:30
Okunma (1569)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlere Ek Ödeme de Kötü Haber

Öğretmenlere Ek Ödeme de Kötü Haber

 

Öğretmenlerin aylardır beklediği ek ödeme konusunda kötü haber...

08 Mayıs 2012 Salı 00:37

 

 

 

 

 

2012 - 2013 yılı için geçerli olacak toplu sözleşme sürecinde Eğitim Hizmet kolunda toplu sözleşme bekleyen ve buradan öğretmenlere ek ödeme çıkacağını düşünen öğretmenlere kötü haber...

 

Toplu sözleşme sürecinde kritik günün 21 Mayıs olmasına rağmen, dikkatlerden kaçan bir husus hizmet kollarında yetkiyi elinde bulunduran sendikaların kendi hizmet kolları için hazırlamış oldukları onlarca teklifin görüşülüp görüşülmeyeceği olarak göze çarpıyor.

 

Bazı hizmet kollarında 100 e yakın teklif bulunurken , bu tekliflerin ayrı ayrı hizmet kollarında görüşülmesi imkansız gibi. Burada Hükümetin tavrının ilk toplu sözleşmede her hizmet kolunda 1 yada en fazla iki teklifi görüşmeye açacak olması yönünde bilgiler geliyor.

 

Ayrıca öğretmenlerin aylarca beklediği ve gerek özlük gerekse ekonomik haklar yönünden bel bağladığı Eğitim Hizmet kolunda ki toplu sözleşme sürecinde öğretmenlere ek ödeme verilmesine hükümetin sıcak bakmadığı ve ek ödeme konusunun genel görüşme içersinde ele alınacağı konusunda Hükümete yakın kaynaklardan ciddi bilgiler gelmektedir.

 

Öğretmenlerin ek ödeme sorunu ve diğer özlük hakları sorununun , Eğitim Hizmet kolunda yapılacak görüşmelerde ele alınmaması durumunda , Hizmet kollarında toplu sözleşme yapmanın bir espirisi kalmayacağı gibi bu durumun öğretmenlerin tepkisini çekeceği de göz önünde bulundurularak, sendikaların Hizmet kolunda toplu sözleşme masasının ilk gündem maddesini öğretmenlere ek ödeme olarak belirlemesi ve bu yönde direnç göstermesini tüm eğitim camiası beklemektedir.

 

Öğretmenlere ek ödeme konusunun genel görüşmelere kaydırılması durumunda öğretmenlere ek ödeme çıkması hayal...

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Öğretmenlere Ek Ödeme de Kötü Haber haberi , Öğretmenlere Ek Ödeme de Kötü Haber oku , Öğretmenlere Ek Ödeme de Kötü Haber konusu , Öğretmenlere Ek Ödeme de Kötü Haber hakkında , Öğretmenlere Ek Ödeme de Kötü Haber manşeti , Öğretmenlere Ek Ödeme de Kötü Haber perde arkası , Öğretmenlere Ek Ödeme de Kötü Haber olayı , Öğretmenlere Ek Ödeme de Kötü Haber son dakika , Öğretmenlere Ek Ödeme de Kötü Haber

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com