19.04.2010 - 13:59
Okunma (1727)
Yorum (0)
Paylaş

3 Türk işçi öldü, MNG'de muhatap yok!

Bulgaristan'daki otoyol inşaatında önceki gece meydana gelen kazada Türk vatandaşı 3 işçi öldü. Ölen Ordulu 3 işçinin çalıştığı Mapa Cengiz şirketinin 24 saattir ailelerin telefonlarına bile çıkmaması isyan ettirdi.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya yakınlarındaki bir otoyol inşaatında dün gece meydana gelen kazada Türk vatandaşı 3 işçi hayatını kaybetti.

 

MNG Holding'e bağlı "Mapa Cengiz" şirketi tarafından sürdürülen Lyülin otoyolu inşaatında, önceki gece saatlerinde bir viyadük kolonunun betonu dökülürken kalıp patladı. Kolonun üzerinde çalışan 3 Türk işçi yaklaşık 30 metre yükseklikten aşağıya düştü.

VEFAT ETTİĞİ BİLGİSİ GEÇİLEN İŞÇİLERİN İSİMLERİ

Kazada Temel Yediyıldız ve Bünyamin Ateşli adlı işçiler olay yerinde, ağır yaralanan Birol Şahin adlı işçi de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kazada ölen 3 işçinin de Ordu nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenildi.

ŞİRKETİN İHMALİ VAR MI? SORULARI

Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatılırken ve işçilerin ölümü ile ilgili gece yarısı devam eden inşaat çalışmalarında şirketin yeterli güvenlik tedbiri alıp almadığı noktasında ihmali olup olmadığının araştırılıyor.

 

Vefat eden işçilerin bazılarının ailelerinin olay önceki gece olmasına rağmen acı haberin nasıl olduğunu bile bilmedikleri bazılarının ailelerinin ise henüz acı haberi almadığı öğrenildi.

ŞİRKET YETKİLİLERİ NEREDE?

Konuyla ilgili bilgi almaya çalıştığımız ve yetkililerine ulaşmaya çalıştığımız "Mapa Cengiz" şirketi yetkililerinin duyarsızlığı çileden çıkardı.

 

Şirket telefonlarına şirketin özel güvenlik görevlileri veya sekreterler cevap verirken her hangi bir sorumlunun çıkmaması dikkat çekti.

Dün sabah saatlerinden itibaren işçilerin yakınlarının da şirketin telefonlarını aradığı ancak sorumlu bir kişiye ulaşamadıkları öğrenildi. Acı haberle sarsılan ailelere, şirket tarafından her hangi bir açıklamada bulunulmaması sinirlerin gerilmesine neden oldu.

Şirketin olayla ilgili bir yetkilisini Bulgaristan'a gönderdiği iddia edilirken yarın (bugün için) bir açıklama yapılacağı ifade edildi.

Cenazelerin ancak çarşamba günü Türkiye'ye ulaştırılabileceği belirtilirken telefon mağduru ailelerin acıyı 5 gün boyunca yaşayacak olmaları kederleri daha da derinleştirdi.

BÜNYAMİN ATEŞLİ'NİN KUMRU'DAKİ EVİNDE YAS

İLHAN TİNCİ'nin haberi

 

ORDU (İHA) - Bulgaristan'ın başkenti Sofya yakınlarındaki bir otoyol inşaatında önceki gece meydana gelen kazada hayatını kaybeden 3 Türk vatandaşından biri olan Bünyamin Ateşli'nin Kumru'da yaşayan ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Baba Yusuf Ateşli, televizyon ve internet sitelerinden aldığı acı habere önce inanmak istemedi. Aile, Bulgarsitan'daki Bünyamin Ateşli'nin arkadaşlarına ulaştı. Arkadaşları, acı haberi aileye vermekte zorlandı. Baba Yusuf Ateşli, " 'Direk göçmüş diyorlar' kimse bize bir şey söylemiyor ki, şirketi aradık güvenlik görevlisi çıkıyor" dedi. Ailesi, Bünyamin Ateşli'nin ölüm haberi ile adeta yıkıldı.

 

Yaklaşık 8 ay önce Sofya'ya gittiği kaydedilen Bünyamin Ateşli'nin, geride 13, 15 ve 9 yaşlarında 3 çocuk bıraktığı ifade edildi.

Yapımı Türk "Mapa Cengiz" adlı şirket tarafından sürdürülen Lyülin otoyolu inşaatında, önceki gece saatlerinde bir viyadük kolonunun betonu dökülürken kalıp patlamış, kolonun üzerinde çalışan 3 Türk işçi, yaklaşık 30 metre yükseklikten aşağıya düşerek hayatını kaybetmişti.

 

AA-Haber 7-İHA

 

Keyword : 3 Türk işçi öldü, MNG'de muhatap yok! haberi , 3 Türk işçi öldü, MNG'de muhatap yok! oku , 3 Türk işçi öldü, MNG'de muhatap yok! konusu , 3 Türk işçi öldü, MNG'de muhatap yok! hakkında , 3 Türk işçi öldü, MNG'de muhatap yok! manşeti , 3 Türk işçi öldü, MNG'de muhatap yok! perde arkası , 3 Türk işçi öldü, MNG'de muhatap yok! olayı , 3 Türk işçi öldü, MNG'de muhatap yok! son dakika , 3 Türk işçi öldü, MNG'de muhatap yok!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com