06.05.2012 - 07:11
Okunma (1965)
Yorum (0)
Paylaş

MEB İnsan Kaynakları Gen. Müd. Çolak'tan Önemli Açıklamalar

MEB İnsan Kaynakları Gen. Müd. Çolak'tan Önemli Açıklamalar

 

MEB Personel Genel Müdürü Sayın Hikmet ÇOLAK'LA, Eğitim Söz Sen Genel Başkanı Sayın Nihat AYDIN ve Hukuki İşler ve Toplu Görüşmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mustafa ÖZÇİFTÇİ eğitim ve eğitim personelinin sorunları üzerine 04.05.2012 Cuma günü öğleden sonra bir görüşme yapmışlardır.

 

 

 

Meb İ.K Genel Müdürü Sayın Hikmet Çolak'la yapılan görüşmelerde sonucunda şu başlıklar öne çıkmıştır;

 

 

1)Eğitimdeki şiddet olaylarının önlenmesi konusundaki sorumuza Sayın ÇOLAK, bu sorunun öğretmenin yetkileri artırılarak itibar kazandırılması suretiyle çözülebileceğini belirtmiştir.

 

2 )il içi ve il dışı yer değişikliği atamalarının 4+4+4 sisteminin planlamasının yapılıp okulların norm durumunun belirlenmesinden sonra yapılacağını bu yüzden normal zamanından ileri bir tarihe alınabileceğini söyledi.

 

3) Özür grubu yer değiştirme atamalarının hali hazır yönetmelikle devam edeceğini buna paralel olaraktan atama kılavuzunda fazla değişikliğe gidilmeyeceğini belirtti. Ama hiçbir öğretmeni de mağdur etmemek adına gerekirse ufak düzenlemeler yapılabileceğini belirtti.

 

4)Atama bekleyen öğretmenler için de; şuan maksimum 111 bin öğretmen açığının olduğunu bu açığın 4 yıl gibi bir süreye yayılarak giderileceğini, 4 yılın sonunda da öğretmen açığının sadece emekli olan öğretmenlerin miktarı kadar (8-10 bin) olacağını görüşlerine ekledi. Bütün ısrarlarımıza rağmen Sayın ÇOLAK atama tarihi ve atanacak öğretmen miktarı hakkında Sayın Bakanın bu konuda açıklama yapacağını söyleyerek bilgi vermedi.

 

Yapılan görüşme oldukça samimi bir sohbet havasında geçmiştir. Bunda Sayın Genel Müdürümüzün genç olması, olaylara geniş açıdan bakıyor olması etkili olmuştur. Yoğun gündemi arasında bize fazlaca vakit ayırdığı için kendisine tüm eğitim personeli adına özellikle teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.

 

Ayrıca Meb İ.K. Genel Müdürü Sayın Hikmet ÇOLAK’A, Genel Başkanımız Sayın Nihat AYDIN ve Hukuki İşler ve Toplu Görüşmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mustafa ÖZÇİFTÇİ acilen çözüm bekleyen eğitim ve eğitim personelinin sorunlarını içeren 6 maddelik yazılı metin sunmuşlardır.

Keyword : MEB İnsan Kaynakları Gen. Müd. Çolak'tan Önemli Açıklamalar haberi , MEB İnsan Kaynakları Gen. Müd. Çolak'tan Önemli Açıklamalar oku , MEB İnsan Kaynakları Gen. Müd. Çolak'tan Önemli Açıklamalar konusu , MEB İnsan Kaynakları Gen. Müd. Çolak'tan Önemli Açıklamalar hakkında , MEB İnsan Kaynakları Gen. Müd. Çolak'tan Önemli Açıklamalar manşeti , MEB İnsan Kaynakları Gen. Müd. Çolak'tan Önemli Açıklamalar perde arkası , MEB İnsan Kaynakları Gen. Müd. Çolak'tan Önemli Açıklamalar olayı , MEB İnsan Kaynakları Gen. Müd. Çolak'tan Önemli Açıklamalar son dakika , MEB İnsan Kaynakları Gen. Müd. Çolak'tan Önemli Açıklamalar

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com