06.05.2012 - 07:10
Okunma (2021)
Yorum (0)
Paylaş

Kamu-Sen Yüzde 10+10 Zam İstedi

Kamu-Sen Yüzde 10+10 Zam İstedi

Türk Enerji Sen Genel Başkanı ve Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri Celal Karapınar, kamu çalışanlarının sıkıntılarının her geçen gün arttığını söyleyerek, 2012 yılı için birinci ve ikinci aylık dilimlerde ayrı ayrı yüzde 10’ar zam istedi.

 

Erzurum Gar Meydanı’nda düzenlenen ve Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Elazığ, Bingöl, Muş, Ağrı, Kars ve Kars’tan memurların katıldığı bölge mitinginde söz alan Karapınar, hükümeti uyarmak amacıyla bugün 7 ilde mitingler düzenlediklerini söyledi. Bundan sonra da sürekli meydanlarda olacaklarını vurgulayan Karapınar, Temmuz 2011’den bu yana, yani 9 aydır memurların maaş zammı alamadığını ve adeta unutulduğunu söyledi. 2012 yılı için birinci ve ikinci aylık dilimler için yüzde 10+yüzde 10 zam talebinde bulunan Karapınar, taleplerinin hükümetin yaptığı zamların daha üzerinde olmadığını savundu. Hakça bir paylaşım, adil bir gelir dağılımı istediklerinin altını çizen Karapınar, “Yıllardır uygulanan politikalar sonucunda memurların maaşları yetersiz hale getirilmiş, kamudaki ücret adaletsizliği artmış ve eşit işe eşit ücret getirmesi için çıkarılan uygulamalar yeni adaletsizlikler doğurmuştur. Amacımız kamu çalışanlarını açlık sınırından kurtarmak ve insanca yaşayabileceği bir ücrete kavuşturmaktır. Toplu sözleşme görüşmelerinde ilk olarak; memur maaşını oluşturan bütün kalemler ile ek ödeme, döner sermaye ve diğer ödemelerin de emekli keseneğine dâhil edilmesini istiyoruz.” dedi.

 

Kamu-Sen Erzurum Temsilcisi Müfit Bayraktar ise toplu sözleşme masasında memurların pazarlanmasına müsaade etmeyeceklerinin altını çizerek, kamu görevlilerinin toplu sözleşmelerdeki gözü, kulağı, sesi ve gerçek temsilcisi olacaklarını ileri sürdü.

 

 

 

 

Keyword : Kamu-Sen Yüzde 10+10 Zam İstedi haberi , Kamu-Sen Yüzde 10+10 Zam İstedi oku , Kamu-Sen Yüzde 10+10 Zam İstedi konusu , Kamu-Sen Yüzde 10+10 Zam İstedi hakkında , Kamu-Sen Yüzde 10+10 Zam İstedi manşeti , Kamu-Sen Yüzde 10+10 Zam İstedi perde arkası , Kamu-Sen Yüzde 10+10 Zam İstedi olayı , Kamu-Sen Yüzde 10+10 Zam İstedi son dakika , Kamu-Sen Yüzde 10+10 Zam İstedi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com