26.01.2012 - 01:23
Okunma (1571)
Yorum (0)
Paylaş

Çocuğunuzun Sınav Kaygısını Artırmayın

Çocuğunuzun Sınav Kaygısını Artırmayın

 

Sınavlara hazırlanırken öğrencilerde ortaya çıkan gerilim ya da moda deyimiyle “stres” eğitim başarısı önünde önemli bir engeldir. Türkiye’de üniversite giriş sınavlarına hazırlanan 4711 öğrenci üzerinde yapılan araştırmada öğrencilerin stres düzeylerinin ameliyat olacak hastaların kaygı düzeylerinden daha yüksek olduğu görülmüştür. Çocukların sınava hazırlandıkları sırada anne babalara düşen en önemli görev çocukların çalışma isteklerini arttırmak ve onu çalışmaya teşvik etmek için kaygı yükseltici yaklaşımlardan kaçınmaktır.

Anne babalar sınava hazırlanan çocuklarına uygun bir ders çalışma ortamı hazırlamalı ve çocuğun üzerinde baskı oluşturacak yaklaşımlardan kaçınmalıdır. Bilinmelidir ki çocuk başarısız da olsa sizin çocuğunuz olarak kalacaktır. Bunu değiştirme şansınız yoktur.

Keyword : Çocuğunuzun Sınav Kaygısını Artırmayın haberi , Çocuğunuzun Sınav Kaygısını Artırmayın oku , Çocuğunuzun Sınav Kaygısını Artırmayın konusu , Çocuğunuzun Sınav Kaygısını Artırmayın hakkında , Çocuğunuzun Sınav Kaygısını Artırmayın manşeti , Çocuğunuzun Sınav Kaygısını Artırmayın perde arkası , Çocuğunuzun Sınav Kaygısını Artırmayın olayı , Çocuğunuzun Sınav Kaygısını Artırmayın son dakika , Çocuğunuzun Sınav Kaygısını Artırmayın

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com