04.05.2012 - 19:54
Okunma (1678)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmende Dahil Tüm Memurlara Online Sistem

Öğretmende Dahil Tüm Memurlara Online Sistem

Milyonlarca memurun aylarca süren emeklilik, hizmet ve sevk çilesi son buluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2.5 milyon memur ve 1.8 milyon memur emeklisini online sisteme bağlıyor.

 

 

Böylece, tüm bilgileri elektronik ortama taşınan öğretmen ve polislerin de aralarında yer aldığı bütün memurlar bir saatte özlük, intibak, askerlik, sigortalılık statüleri, ek gösterge konusunda merak ettiği tüm verilere anında ulaşabilecek. Memurlar böylece Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) hizmet ve sevk belgesi göndermeden en geç bir saat içinde on-line olarak hizmet alabilecek, emeklilik işlemlerini de aynı gün tamamlayabilecek.

 

HİTAP'A H IZ VERİLDİ

SGK'ya bağlı Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülen kamu çalışanlarına yönelik Hizmet Takip Projesi'ne (HİTAP) hız verildi. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürütülen pilot uygulama tüm Türkiye'de başlayacak. Memurların emekli aylığı bağlanma süresinin en aza indirilmesini hedefleyen proje ile SGK Başkanı Fatih Acar bizzat ilgileniyor. Önümüzdeki günlerde kamu kurumlarına tek tek gidilerek projenin önemi anlatılacak. Bütün kamu kurumları çalışan memurların tüm hizmet detaylarını fotoğrafları ile birlikte elektronik ortamda hazırlayarak SGK'nın sistemine göndermesi istendi. Böylece SGK, online olarak emekli aylığı bağlandığında ne zaman emekli olacak ne kadar aylık alacağı konusunda bilgi verecek.

HAZAL ATEŞ/ Devamı SABAH'ta

Keyword : Öğretmende Dahil Tüm Memurlara Online Sistem haberi , Öğretmende Dahil Tüm Memurlara Online Sistem oku , Öğretmende Dahil Tüm Memurlara Online Sistem konusu , Öğretmende Dahil Tüm Memurlara Online Sistem hakkında , Öğretmende Dahil Tüm Memurlara Online Sistem manşeti , Öğretmende Dahil Tüm Memurlara Online Sistem perde arkası , Öğretmende Dahil Tüm Memurlara Online Sistem olayı , Öğretmende Dahil Tüm Memurlara Online Sistem son dakika , Öğretmende Dahil Tüm Memurlara Online Sistem

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com