04.05.2012 - 19:52
Okunma (1913)
Yorum (0)
Paylaş

Yönetmelik Branş Değişikliğine İzin Veriyor

Yönetmelik Branş Değişikliğine İzin Veriyor

 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARINA ÖĞRETMEN OLARAK ATANACAKLARIN ATAMALARINA ESAS OLAN ALANLAR İLE MEZUN OLDUKLARI YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE AYLIK KARŞILIĞI OKUTACAKLARI DERSLERE İLİŞKİN ESASLAR

 

 

4+4+4 eğitim sistemiyle norm fazlası olacak sınıf öğretmenleri için MEB'in öğretmen atama yönetmeliği açık bir şekilde çözüm getirmiştir. Alanı daralan öğretmenler için yönetmelik branş değişikliğine izin vermektedir. Dersi Kaldırılan veya  İstihdam  Alanı Daralan Öğretmenler için branş değişikliği öngörülmesiyle alanı fizik, kimya, biyoloji, ziraat vs. olan sınıf öğretmenleri hizmetiçi eğitimle kendi branşlarına geçirilebilecek. Bu durumda norm fazlası olacak sınıf öğretmenleri için ilk çözüm yolu olan branş değişiliğinde yönetmelik hazır olduğu için hızlı bir çözüm olacaktır.

 

Yönetmelikte;

 

 

 

Hizmet İçi Eğitim  Yoluyla  Yetiştirilecek Öğretmenler

 

Madde 12 - Öğretmen ihtiyacı, ek çizelgede yer alan yükseköğretim programlarından mezun olanlarla karşılanamayan alanlara ait dersler ile yeni konulan ders veya meslek alanlarına ait derslerin hangi öğretmenlerce okutulacağı veya bu dersleri okutmak üzere hangi alan öğretmenlerinin hizmet içi eğitim yoluyla yetiştirileceği,

 

İşletmelerle işbirliği içinde iç ve dış kaynaklı proje/protokoller kapsamında yeni açılan veya bilimsel ve teknolojik gelişmeler çerçevesinde yeni oluşturulan alan/dallarda öğretmenliğe kaynaklık eden yükseköğretim programının bulunmaması ya da yükseköğretim programı bulunduğu halde öğretmen ihtiyacının karşılanamaması durumunda hangi alan öğretmenlerinin yurt içi ve yurt dışı hizmet içi eğitim yoluyla yetiştirileceği ilgili birimin teklifi üzerine Kurulca belirlenir.

Dersi ya da alanı kaldırılan öğretmenler, ek çizelgede mezuniyeti itibarıyla atanabileceği alana ya da öğretmenlerin aylık karŞılığı okutacakları dersler bölümünde belirtilen derslerin öğretmenliğine isteklerine bakılmaksızın alan değişikliği yoluyla atanırlar.

 

İstihdam alanı daralan öğretmenler, ek çizelgede mezuniyeti itibarıyla atanabileceği alana ya da öğretmenlerin aylık karşılığı okutacakları dersler bölümünde belirtilen derslerin öğretmenliğine istekleri de dikkate alınarak alan değişikliği yoluyla atanırlar.

 

Bunlardan mezuniyeti birden fazla alana kaynak teşkil edenlerin alan değişiklikleri görevli oldukları yerlerde mezuniyetlerine göre atanabilecekleri alanlardaki öğretmen ihtiyacı ve tercihleri de dikkate alınarak, ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılır.

 

 

MebPersoneli

Keyword : Yönetmelik Branş Değişikliğine İzin Veriyor haberi , Yönetmelik Branş Değişikliğine İzin Veriyor oku , Yönetmelik Branş Değişikliğine İzin Veriyor konusu , Yönetmelik Branş Değişikliğine İzin Veriyor hakkında , Yönetmelik Branş Değişikliğine İzin Veriyor manşeti , Yönetmelik Branş Değişikliğine İzin Veriyor perde arkası , Yönetmelik Branş Değişikliğine İzin Veriyor olayı , Yönetmelik Branş Değişikliğine İzin Veriyor son dakika , Yönetmelik Branş Değişikliğine İzin Veriyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com