04.05.2012 - 19:51
Okunma (1772)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmen Olmak Kimin Hakkı ?

Öğretmen Olmak Kimin Hakkı ?

"Öğretmen Yetiştirmek Eğitim Fakültelerinin Görevidir."

 

ÖĞRETMEN OLMAK KİMİN HAKKI?

 

Biz yazmaktan yorulduk artık. Öğretmen yetiştirmede önemli  kararlar alınıp; sonra bu kararların tekrar değiştirileceği yönünde sinyaller veriliyor ondan sonra da öğretmenliğin itibarı neden düştü deniliyor. Sorun en başta kendini gösteriyor; öğretmen yetiştirmede hala net bir politikamız yok. Bir şeyler yapılmaya, yanlışlar düzeltilmeye çalışılıyor ama bunun da arkasında tam olarak durulmayacak gibi görünüyor. Yüzbinlerce insana öğretmen olma umudu veriliyor. Bu ne kadar doğru ve gerçekçi bir karar?

 

Türkiye’de öğretmen yetiştiren kurum “Eğitim Fakülteleridir”. İnsanlar buraya öğretmen olmak için gittiler kimi dört kimi  de beş yıl eğitim alıyor alıyor burada. Ama bir de Fen-  Edebiyat Fakülteleri var, buraya giden öğrenci  de öğretmen olmak umuduyla gidiyor. Kimse kusura bakmasın arkadaşlar buraya giderken öğretmen olma garantiniz olmadığını bilerek gittiniz. Şimdilerde çıkıp eylem yaparak öğretmenlik hakkımızı geri istiyoruz diye haykırıyorsunuz. Formasyon hakkımızı istiyoruz diyorsunuz; kısaca haksızlığa uğradığınızı söylüyorsunuz. Peki soruyorum o zaman eğitim fakültelerine giden binlerce öğrencinin suçu ne? Öğretmen yetiştiren kurum orası değil mi? Yök bir karar aldı ve bu kararın arkasında durmalıdır. Eğer insanlar mağdur edilmek istenmiyorsa eğitim fakültelerinin kontenjanlarının azaltıldığı gibi fen-edebiyatların da kontenjanları azaltılmalı, ikinci öğretimleri kapatılmalı ya da iki kurum da kapatılıp yerlerine eğitim akademeleri açılıp tek bir fakülte ortaya çıkarılmalı. Malesef ülkemizde aynı işi yapan iki kurum var bu çift başlılık neden düzeltilmiyor hala anlamakta zorlanıyorum. Öğretmen istihdamında büyük zorluk ve sıkıntı varken çok iyi düşünülmeli, akılcı bir çözüm bulunmalı ve insanların ağzına bir parmak bal çalarak umut boşa umut dağıtılmamalıdır. Böyle giderse on yıl sonra bir milyon işsiz öğretmen adayı ordusu oluşacak. Yukarıda da söylediğim gibi, artık ihtiyaç duyulmayan alanlar kaptılsın, ülkemizin ihtiyacı olan bölümler açılsın ve kaynaklar buralara aktarılsın.

 

Son sözüm de Fen-Edebiyat Fakültesi dekanlarına: Burada okuyan öğrencilerinin mağdur edildiğini söylüyorsunuz, asıl mağdur edilen eğitm fakültesi mezunlarıdır bunu neden gündeme getirmiyorsunuz? Umarım bu sorun tez zamanda net bir  çözüme kavuşur çünkü palyatif çözmülerle hiç bir yere varamayız. Yök’ün bu konuda Meb’le birlikte en doğru kararı vereceğini düşünüyorum. Saygılarımla...

 

Haber Kaynağı: www.personelmeb.net

 

 

 

Keyword : Öğretmen Olmak Kimin Hakkı ? haberi , Öğretmen Olmak Kimin Hakkı ? oku , Öğretmen Olmak Kimin Hakkı ? konusu , Öğretmen Olmak Kimin Hakkı ? hakkında , Öğretmen Olmak Kimin Hakkı ? manşeti , Öğretmen Olmak Kimin Hakkı ? perde arkası , Öğretmen Olmak Kimin Hakkı ? olayı , Öğretmen Olmak Kimin Hakkı ? son dakika , Öğretmen Olmak Kimin Hakkı ?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com