04.05.2012 - 19:50
Okunma (1735)
Yorum (0)
Paylaş

Ömer Dinçer Yargı Kararını By-Pass Etmeye Mi Çalışıyor?

Ömer Dinçer Yargı Kararını By-Pass Etmeye Mi Çalışıyor?

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un 04.05.2012 tarihinde yaptığı basın açıklamasıdır.

 

 

 

 

Bilindiği gibi Danıştay 10. Dairesi sendikamızın açtığı davada Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'' konulu genelgesinin yürütmesinin durdurulmasına karar vermişti.

Buna rağmen Milli Eğitim Bakanlığı yargı kararının gereğini hala yerine getirmedi ve 19 Mayıs törenlerinin eskisi gibi hipodromlarda kutlanmasına ilişkin bir talimat vermedi. Aksine Milli Eğitim Bakanlığı resmi bayramlarla ilgili yeni bir yönetmelik hazırlamaya başladı. Hatta Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 19 Mayıs törenlerinin kutlanmasına ilişkin hazırlanan yönetmeliğin kutlama tarihine yetişeceğini söyledi.

Görüldüğü üzere Milli Eğitim Bakanlığı hukuku çiğnemekte ve yargı kararlarını by-pass etmeye çalışmaktadır. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in bu tutumu hukuka hiç saygısı olmadığını göstermektedir. Hukuku hiçe sayan bir insanın Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunda oturuyor olması ise üzüntü vericidir. Anlaşılan o ki, Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda bir inatlaşmaya girmiştir ve ‘dediğim dedik’ bir yaklaşım sergilemektedir. Ancak bu inat kimseye bir fayda sağlayamayacaktır.

19 Mayıs kutlamaları ile ilgili şu anda ciddi bir belirsizlik vardır. Hatta bazı Valiliklerin yaşanan belirsizlikten dolayı, 19 Mayıs kutlamalarının yargı kararıyla yürütmesi durdurulan genelgeye göre yapılmasına ilişkin okullara talimat gönderdiği bilgisi sendikamıza ulaşmıştır.

19 Mayıs ruhunu delik deşik etmeye, törenleri okullara hapsetme çalışanların, sudan bahanelerle milli bayramların içini boşaltmayı hedefleyenlerin amaçlarına ulaşamayacağı bilinmelidir. Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nı inadından vazgeçmeye, milli bayramlarımızı sahiplenmeye ve hukuka saygılı davranmaya çağırıyoruz. Şayet Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı yeni yönetmelik, milli bayramları yine okullara hapsederse, stadyumlarda ve alanlarda halkın ve öğrencilerin katılımıyla kutlanmasına imkân tanımazsa sendika olarak yine yargıya başvuracağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Keyword : Ömer Dinçer Yargı Kararını By-Pass Etmeye Mi Çalışıyor? haberi , Ömer Dinçer Yargı Kararını By-Pass Etmeye Mi Çalışıyor? oku , Ömer Dinçer Yargı Kararını By-Pass Etmeye Mi Çalışıyor? konusu , Ömer Dinçer Yargı Kararını By-Pass Etmeye Mi Çalışıyor? hakkında , Ömer Dinçer Yargı Kararını By-Pass Etmeye Mi Çalışıyor? manşeti , Ömer Dinçer Yargı Kararını By-Pass Etmeye Mi Çalışıyor? perde arkası , Ömer Dinçer Yargı Kararını By-Pass Etmeye Mi Çalışıyor? olayı , Ömer Dinçer Yargı Kararını By-Pass Etmeye Mi Çalışıyor? son dakika , Ömer Dinçer Yargı Kararını By-Pass Etmeye Mi Çalışıyor?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com