26.01.2012 - 01:15
Okunma (1739)
Yorum (0)
Paylaş

Çocuğunuzu Gerçekten Dinliyor musunuz?

Çocuğunuzu Gerçekten Dinliyor musunuz?

 

 

Anne babalar genellikle çocuklarını dinlediklerini düşünürler, oysa çocuk konuşurken sürekli ikaz, hatırlatma, önerilerde bulunma ve fikir yürütme gibi müdahalelerle çocuğu aslında dinlemezler. Problemi olan veya kendinden bir şey anlatmaya çalışan bir kimseye uyarı, ikaz, yargılama gibi müdahaleler, konuşan kişinin susmasını veya kendini duyulmamış hissederek küsmesine, içine kapanmasına neden olur. Çocuklar ve gençlerle yapılan görüşmeler, gençlerin çoğu zaman; ailelerinin neden kızdığını pek anlayamadıklarını ortaya koymuştur. "Benim annem her şeye kızar zaten, benim babam aksidir, ne yapsam tepki gösterir " gibi yorumlara sık sık rastlarız.

 

Bir kayayı azar azar delen su damlaları gibi, her gün tekrarlanan yıkıcı ifadeler gençlerin ve çocukların kimlik duygusunu zedeler. "Geri zekalı, aptal, tembel, düşüncesiz" gibi ifadeler çocuğun iç dünyasını alt üst eder. Çocuğu yıkar. Onuru kırılan genç, bunlara tepki göstermeye çalışınca, evde çatışma başlar. Aile daha fazla baskı ve ceza yöntemleri uygulamaya başladıkça gençte başkaldırma, isyan duyguları iyice gelişir ve perçinleşir. Neticede kaybeden her zaman anne ve babadır. Çünkü çocukların değişik sıkıntılara düşmelerinden üzülecek ızdırap duyacaklar yine onlardır.Bu durumların sıkıntılarını yine en başta anne ve babalar çekmektedirler.

 

         Çocuğun sevinç, üzüntü ve endişelerini çekinmeden anlatabileceği tek insan onun anne babasıdır. Bu durumlarda ebeveyn çocuğunu her zaman sabırla dinlemeli ve ona arkadaşlık etmelidirler. Eğer çocuk her istediğini rahatlıkla evdeki büyüklerine anlatamazsa ya bunları dış dünyada bizim istemediğimiz başka insanlara anlatıp onları dertlerine ortak eder ve onların söylemesi muhtemel yanlış düşünce ve fikirlere kapılır; ya da en küçük problemlerini bile içine atacak ve bu problemler çocuğun şuuraltında biriktikçe çocuk içine kapanacaktır.

 

 

Keyword : Çocuğunuzu Gerçekten Dinliyor musunuz? haberi , Çocuğunuzu Gerçekten Dinliyor musunuz? oku , Çocuğunuzu Gerçekten Dinliyor musunuz? konusu , Çocuğunuzu Gerçekten Dinliyor musunuz? hakkında , Çocuğunuzu Gerçekten Dinliyor musunuz? manşeti , Çocuğunuzu Gerçekten Dinliyor musunuz? perde arkası , Çocuğunuzu Gerçekten Dinliyor musunuz? olayı , Çocuğunuzu Gerçekten Dinliyor musunuz? son dakika , Çocuğunuzu Gerçekten Dinliyor musunuz?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com