04.05.2012 - 19:43
Okunma (1641)
Yorum (0)
Paylaş

AB Üyeliğimizi, Türkiye'yi Veto İçin Kullandık

AB Üyeliğimizi, Türkiye'yi Veto İçin Kullandık

 

Kıbrıs Rum kesiminin Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakerelerini yürüten heyetin başkanı ve eski Rum liderlerinden Yorgos Vasiliu, Rum tarafının AB üyeliğini Kıbrıs sorununun çözümü konusunda iyi değerlendiremediğini belirterek, ''AB'ye katılımımızı, Türkiye'nin üyelik sürecinin ilerlemesine veto koymak için kullandık'' dedi.

 

Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm öngören Annan planını 24 Nisan 2004'te yapılan referandumda yüzde 76 oranıyla reddeden ve bir hafta sonra, 1 Mayıs 2004'de Avrupa Birliği'ne (AB) ''tam üye'' olan Kıbrıs Rum kesimi, üyeliğinin 8. yılında ''AB dönem başkanlığı'' görevini üstlenmeye hazırlanıyor.

 

Dönemin Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, televizyonlardan ağlayarak yaptığı konuşmada, Rum halkından Anna planına ''hayır'' demesini isterken, 1 Mayıs 2004'de Rum tarafının AB'ye girişi nedeniyle yaptığı konuşmada da ''Şu andan itibaren 'Kıbrıs Cumhuriyeti', büyük Avrupa ailesinin tam, bütünleyici ve ayrılmaz bir üyesi oluyor. Bu, 'Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ilanından sonra ikinci büyük tarihi dönüm noktasıdır'' demişti.

 

Kıbrıs Rum kesiminin AB üyelik müzakerelerini yürüten heyetin başkanı ve eski Rum liderlerinden Yorgos Vasiliu, Rum haber ajansına yaptığı açıklamada, AB üyeliğini Kıbrıs sorununun çözümü açısından iyi kullanamadıklarını söyledi.

 

Türkiye'yi sorunun çözümünü istememekle eleştiren Vasiliu, ''Avrupa Birliği'ne üyeliğimiz, Türkiye'nin bir çözüme hazır olmamasından dolayı Kıbrıs sorununa çözümü hızlandırmadı ve yapmamız gereken baskıyı sürdüremedik'' ifadesini kullandı.

 

Vasiliu ayrıca Rum yöneticileri de eleştirerek, ''AB'ye katılımımızı, Türkiye'nin üyelik sürecinin ilerlemesine veto koymak için kullandık ancak bunu, Kıbrıs sorununun çözümü bulunana kadar değerlendiremeyeceğimizi düşünüyorum'' dedi.

 

Rum tarafının AB'ye katılım sürecini ''çok zor ve titiz bir çalışma'' olarak niteleyen Vasiliu, ''bunun başarıya ulaşmasının, sıkı bir çalışmaya, Yunanistan ile AB üye ülkelerinin desteğine dayandığını'' kaydetti. Vasiliu, ''Çözümsüz siyasi sorundan dolayı küçük Kıbrıs'ımız için AB'ye katılım kolay bir operasyon olmadı'' ifadesini kullandı.

 

Rum tarafının 61 gün içerisinde AB dönem başkanlığını üstlenecek olmasına da değinen Vasiliu, ''Bu konuda işin ve zorlukların çok olacağını, ancak kazancın da çok olacağını'' ifade etti.

Keyword : AB Üyeliğimizi, Türkiye'yi Veto İçin Kullandık haberi , AB Üyeliğimizi, Türkiye'yi Veto İçin Kullandık oku , AB Üyeliğimizi, Türkiye'yi Veto İçin Kullandık konusu , AB Üyeliğimizi, Türkiye'yi Veto İçin Kullandık hakkında , AB Üyeliğimizi, Türkiye'yi Veto İçin Kullandık manşeti , AB Üyeliğimizi, Türkiye'yi Veto İçin Kullandık perde arkası , AB Üyeliğimizi, Türkiye'yi Veto İçin Kullandık olayı , AB Üyeliğimizi, Türkiye'yi Veto İçin Kullandık son dakika , AB Üyeliğimizi, Türkiye'yi Veto İçin Kullandık

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com