04.05.2012 - 19:25
Okunma (1414)
Yorum (0)
Paylaş

Süt Projesi Provoke Edilmeye Çalışılıyor!

Süt Projesi Provoke Edilmeye Çalışılıyor!

 

 

Türkiye genelinde ana sınıfından 5’inci sınıfa kadar ilköğretim okullarında başlatılan “Ücretsiz Okul Sütü” projesinin kimi sendika ve siyasi gruplar tarafından provoke edildiğini ve siyasi istismar yoluyla hükümeti yıpratmak amaçlandığını söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Yönetim Kurulu Üyesi Lokman Doğan, “Bu yönde çeşitli il ve okullardan haberler alıyoruz. Okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi ve obezitenin önlenmesine yönelik, okul sütü projesi gibi önemli bir projenin siyasileştirilmesini ve süt üzerinden, çocuklarımızın sağlığı üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyoruz. Böylesine önemli bir projenin provokasyonlara aldırmadan devam ettirilmesini istiyoruz.  Her gün yaklaşık 7,5 milyon öğrenciye süt dağıtılan böylesine dev bir projenin henüz başındayken birtakım aksaklıkların yaşanması olağan bir durumdur. İhmal ve suiistimallerin üzerine gidilerek, sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılarak ücretsiz süt projenin zaman içinde rayına oturacağını düşünüyorum” dedi.

 

18. Milli Eğitim Şura’sında anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine ücretsiz günlük süt ve meyve suyu verilmesi yönünde sendika Genel Başkanımız Gürkan Avcı tarafından teklif verilmiş fakat teklif şura üyelerince kabul edilmemişti diye konuşan Lokman Doğan, “Sağlıklı beslenen çocuklar eğitim hayatında da başarılı oluyor” Çocuklarımızın sağlıklı bir nesil oluşturmaları için “Ücretsiz Okul Sütü” gibi benzer adımlar atmalı, çocuklarımızı beslenme bozuklukları ve zararlı gıdalardan korumak için yasal adımlar atmalıyız. Bu nedenle, Sayın Başbakanımızın ve Milli Eğitim Bakanımızı kutluyorum. Bu öğretim yılında çıkarılan bir genelgeyle, okul kantinlerindeki cips ve kola gibi sağlıksız besinlerin satışı yasaklandı. Her çocuğumuz süt içsin, muz yesin, meyve suyu içsin. Bunları yedikçe zaten cips yemeyecek. Gazlı içecek içmeyecek. Hamburger almayacak. Türkiye'de aşırı şişmanlık yüzde 5, ameliyat gerektiren şişmanların oranı ise yüzde 2’yi geçmiş durumda. Sağlıklı nesiller için çocuklarımıza günlük süt projesini geliştirerek devam ettirmeliyiz” dedi.

 

 

personelmeb

Keyword : Süt Projesi Provoke Edilmeye Çalışılıyor! haberi , Süt Projesi Provoke Edilmeye Çalışılıyor! oku , Süt Projesi Provoke Edilmeye Çalışılıyor! konusu , Süt Projesi Provoke Edilmeye Çalışılıyor! hakkında , Süt Projesi Provoke Edilmeye Çalışılıyor! manşeti , Süt Projesi Provoke Edilmeye Çalışılıyor! perde arkası , Süt Projesi Provoke Edilmeye Çalışılıyor! olayı , Süt Projesi Provoke Edilmeye Çalışılıyor! son dakika , Süt Projesi Provoke Edilmeye Çalışılıyor!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com