04.05.2012 - 19:22
Okunma (1470)
Yorum (0)
Paylaş

İdareci Normları Arttırılmalı

İdareci Normları Arttırılmalı

 

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumların yönetici ve öğretmenlerinin norm kadrolarına ilişkin yönetmeliğinin 8. Maddesine göre okul ve kurumlarımızın müdür yardımcısı normu aşağıdaki esaslara göre belirlenmektedir.

 

“Madde 8- (Değişik: 5.11.2003-2003/6445 B.K.K.) Kapsama dahil okul ve kurumlardan;

a) Anaokullarında;

Öğrenci sayısı:

1)  100- 201'e kadar             1,

2)  201 ve daha fazlası         2,

b) İlköğretim okullarında;

Öğrenci sayısı:

1)601'e kadar                       1,

2)601 - 1401'e kadar            2,

3) 1401-2201'e kadar           3,

4)2201 ve daha fazla            4,

e) Ortaöğretim okullarında;

Öğrenci sayısı:

1) 501'e kadar                       1,

2) 501-1201'e kadar              2,

3)1201-2001'e kadar             3,

4)2001 ve daha fazla             4,”

 

Ancak son yıllarda müdür yardımcılarımızın iş yükleri sürekli artmaktadır. Çok basit gibi algılanan işler oldukça vakit almaktadır. Bu durumun ortaya çıkardığı en büyük olumsuzluk müdür yardımcılarımızın okulları ve öğrencileri ile ilgilenememelerini gündeme getirmektedir. Artan iş yüklerinin yanı sıra okul ve kurumlarımızda ki personel eksikliği de müdür yardımcılarımızın eksik olan personelin işlerinin de sırtlarına yüklenmelerine sebep olmaktadır.

 

Bir müdür yardımcısının yaptığı işleri şu şekilde sıralayabiliriz:

 

Personel işleri, Öğrenci işleri, Mebbis, Tefbis, Okul Aile Birliği, Anasınıfı, Nöbet, Maaş ve Ek ders, İKS anketleri, Projeler, Devam devamsızlık takibi, OGYE, TKY, Şiddeti önleme ve azaltma eylem planı, Stratejik planlar, Sigorta ve vergilerin takibi, Lüzumlu – lüzumsuz her toplantıya katılım, boş derslere girme, Törenler , Belirli gün ve haftalar, Sosyal Kültürel etkinlikler, Açık ilköğretim iş ve işlemleri, E- okul, Yıl sonu iş ve işlemleri,  Öğrenci bursları, Ardı arkası kesilmeyen yazışma işleri, Kantinler ve Servisler, Not ile ilgili işler ve evrakların takibi, Yetiştirici sınıflar, Kampanyalar, Branş öğretmeni olan idarecilerimizin derse girme zorunluluğu, Okullar hayat olsun projesi kapsamındaki işler, Yeter artık dedirten toplantı ve seminerler ve say say bitmeyen işler…

Milli Eğitim Bakanlığımızın yaptığı çalışmaların müdür yardımcılarımızın iş yüklerini sürekli arttırdığı aşikârdır. Bu ortaya çıkan iş yüklerinin mevcut norm kadro yönetmeliğine uygunluğu ise bu güne kadar fazla gündeme gelen bir konu olmamıştır.

 

Ayrıca tüm bu iş yükünün karşılığında bugüne kadar maaş veya ek dersler de herhangi bir maddi artışın ise gündeme gelmemesi işin farklı bir boyutunu ortaya çıkarmaktadır. Yani hak edene hakkı verilmemektedir.

 

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerimizin artan bu iş yükü karşısında müdür yardımcısı normunda gerekli düzenlemeleri yapması farz olmuştur. Çünkü bu iş yükünün altında müdür yardımcılarımızın ezildiği bir gerçektir.

 

Bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığımız birçok önemli kararlara imza atmıştır. Yapılan çalışmalar geleceğimizi şekillendiren ve Milli Eğitim Bakanlığını hantallıktan kurtaracak çalışmalardır. Tüm bu çalışmalarda başarıya ulaşılmasında önemli noktayı müdür yardımcılarımız oluşturmaktadır. Maddi ve manevi olarak yıpratılmaları ile başarıya ulaşılacağının sanılması mümkün değildir.

 

Umarız Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerimiz personellerinin sıkıntıları konusunda çözüm mercii olduklarını hatırlar, personeline sahip çıkar ve hak ettiği değeri maddi – manevi olarak verir.

Melih DURMAZ

Eğitim Yöneticisi / Sendikacı

melihdurmaz80@gmail.com

Keyword : İdareci Normları Arttırılmalı haberi , İdareci Normları Arttırılmalı oku , İdareci Normları Arttırılmalı konusu , İdareci Normları Arttırılmalı hakkında , İdareci Normları Arttırılmalı manşeti , İdareci Normları Arttırılmalı perde arkası , İdareci Normları Arttırılmalı olayı , İdareci Normları Arttırılmalı son dakika , İdareci Normları Arttırılmalı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com