02.05.2012 - 15:10
Okunma (1338)
Yorum (0)
Paylaş

Benzinde Kültür Vergisi Kalkıyor

Benzinde Kültür Vergisi Kalkıyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Kültür Vergisi'ni kaldıracaklarını bildirdi.

 

İlk kez bir dolaylı vergiden vazgeçen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi'ne kaynak sağlamak amacıyla, Haziran 2008'de, bazı vergilerin artırıldığını hatırlattı.

Bu çerçevede, benzin türlerinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarının 1,5 kuruş, motorin türleri Özel Tüketim Vergisi tutarlarının ise 1 kuruş artırıldığını kaydeden Şimşek, Meclis'te gündeme getirilen talepleri de dikkate alarak hazırlanan kararname taslağının, Başbakanlığa gönderildiğini bildirdi.

Bakan Şimşek, kararname taslağı ile söz konusu tarihte vergi tutarları artırılan petrol ürünlerinden alınan özel tüketim vergisi tutarlarının sıfırlandığını söyledi. Şimşek, son kararın Bakanlar Kurulu'nca verileceğini de kaydetti.

Bu arada, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi çerçevesinde konulan vergilerin, uygulama süresi konusunda hüküm bulunmaması ve bu vergilerin kaldırılması yönünde, milletvekillerinin de talepleri bulunuyordu.

 

Keyword : Benzinde Kültür Vergisi Kalkıyor haberi , Benzinde Kültür Vergisi Kalkıyor oku , Benzinde Kültür Vergisi Kalkıyor konusu , Benzinde Kültür Vergisi Kalkıyor hakkında , Benzinde Kültür Vergisi Kalkıyor manşeti , Benzinde Kültür Vergisi Kalkıyor perde arkası , Benzinde Kültür Vergisi Kalkıyor olayı , Benzinde Kültür Vergisi Kalkıyor son dakika , Benzinde Kültür Vergisi Kalkıyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com