02.05.2012 - 15:09
Okunma (1513)
Yorum (0)
Paylaş

Taşra Rotasyonu İl İçi Olmalıdır

Taşra Rotasyonu İl İçi Olmalıdır

 

İlçe müdürleri ve şube müdürlerine rotasyon il içi yapılmalıdır..

 

 

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığının 4+4+4 sistemini 2012 – 2013 yılında ertelemeye mahal vermeden uygulamaya koyacak olması , MEB’de bir çok sıkıntıyı da beraberinde getirecektir.

 

Okulların İlkokul ve Ortaokula göre yapılandırılması, öğretmen ve idarecilerin bu okullara norm kadro ile yerleştirilmesi, eğitim bölgelerinin belirlenmesi vs. vs bir çok sorun bu anlamda İlçe ve İl Müdürlüklerinin dönem sonunda önüne gelecektir.

İşte bütün bu iş yükü içerisinde Milli Eğitim Bakanlığının İl Müdür Yardımcıları, İlçe Müdürleri ve şube müdürlerine il dışı rotasyon konusunu bir daha gözden geçirmesi ülke menfaati ve eğitim açısından çok yerinde olacaktır.

 

Örnek verecek olursak Ankara  ili Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan şube müdürlerinin tamamı ve

İlçe müdürünün rotasyonla il dışına gittiğini düşünelim. 4+4+4 sisteminin uygulanmasının hemen öncesinde Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bütün idarecilerinin il dışına gitmesi ve bu ilçeyi hiç tanımayan 5 şube müdürü ve 1 ilçe müdürünün taşra teşkilatlarından geldiğini düşünelim.

 

Bu ilçeye gelecek olan yöneticiler daha bölgeyi , okulları ve sosyal çevreyi tanımadan 4+4+4 sistemini kucağında bulacaklar..

 

Yapılacak il dışı rotasyonlarla binlerce idareci resmen sürgüne gönderilecek. Bu idarecilerimizin bir çoğunun eşleri de devlet memuru yine bunun yanında çocuklarının okulları vs. bir sürü değişiklik…

 

İl dışına yapılacak bir rotasyon uygulaması binlerce idarecimizi ve ailelerini mağdur edecektir.

 

Milli Eğitim Bakanlığının İstanbul, Ankara , İzmir gibi büyük şehirler için rotasyon uygulamasını il içerisinde yapması daha mantıklı bir uygulamadır.

 

Yine bunun yanında illerimizi bölgelere ayırarak isteyen kişilere büyük şehirler dışında bölgeler arası rotasyon yada becayiş hakkı tanınmalıdır.

 

İlçe müdüründen , şube müdüründen rahatsız olan kişilerin düşmanca tavırlarla hararetle il dışı rotasyon isteğinin temelinde yatan sebepler iyi gözlemlenmelidir.

 

İlçe müdürüne gıcık olan , şube müdürünü sevmeyen idareci ve öğretmenlerin sadece kişisel sebeplerden ötürü il dışına rotasyon çığırtkanlığı nedeniyle MEB'in binlerce idareciyi yerinden yurdundan edip çoluk çoçuklarını da rezil etmeye hakkı yoktur.

Ayrıca MEB’in rotasyon uygulamasında başarılı olan ilçe müdürleri ve uyumlu ekiplerini il dışına gönderecek olmasının eğitim öğretime olan faydası nedir ?

 

İşte bu sorunun cevabı araştırılmalıdır.

 

Okul müdürlerinde işletme körlüğü var diye yapılan rotasyon uygulamasından sonra , YGS de sıfır çeken adaylarımız ikiye katladı…

 

Demek ki rotasyon uygulaması fayda getirmiyormuş…

 

Eğitim de denetim mekanizmasının iyi çalıştırılması ve başarılı idareci ile başarısızların ayırt edilmesi temel felsefe olmalıdır.

 

Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığının kısa bir süre sonra çıkaracağı taşra teşkilatı yer değiştirme yönetmeliğinde il dışı rotasyon uygulamasını tekrar gözden geçirmesi , özellikle de Büyükşehirde ki idarecilerimizi il içerisinde yer değiştirmeye tabi tutması daha akılcı bir yaklaşım olacaktır.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Taşra Rotasyonu İl İçi Olmalıdır haberi , Taşra Rotasyonu İl İçi Olmalıdır oku , Taşra Rotasyonu İl İçi Olmalıdır konusu , Taşra Rotasyonu İl İçi Olmalıdır hakkında , Taşra Rotasyonu İl İçi Olmalıdır manşeti , Taşra Rotasyonu İl İçi Olmalıdır perde arkası , Taşra Rotasyonu İl İçi Olmalıdır olayı , Taşra Rotasyonu İl İçi Olmalıdır son dakika , Taşra Rotasyonu İl İçi Olmalıdır

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com