02.05.2012 - 15:08
Okunma (1607)
Yorum (0)
Paylaş

Okul Sütü Projesi Başladı

Okul Sütü Projesi Başladı

 

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Sincan İl Genel Meclisi İlköğretim Okulu'ndaki törende, Türkiye'de 32 bin 500 okulda şu anda 7 milyon 200 bin öğrencinin yeni bir uygulamayla tanıştığını belirterek, amaçlarının çocukların sağlıklı beslenmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

 

Projenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatıldığını ifade eden ve çocuklara başbakanın selamını ileten Eker, projeyle bu eğitim-öğretim yılı sonuna kadar çocukların her okul günü süt içeceğini kaydetti. Eker, yaklaşık 144 milyon kutu süt dağıtılacağını ve maliyetin 75 milyon lirayı bulacağını ifade ederek, çalışmanın bir amacının da süt üreticilerini ve sanayini desteklemek olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de ''Boyumuzun uzayabilmesi için süt içmenin ne kadar önemli olduğunu biliyor musunuz? Öyleyse uygun ve düzgün boyumuz olsun diye mutlaka süt içmeliyiz. Türkiye'deki çocuklarımızın yüzde 10-11 civarında boy sorunu var, bunu çözmenin yolu da süt içmekten geçiyor'' dedi.

Pek çok bulaşıcı hastalıktan kurtulmanın, ağız ve diş sağlığına kavuşmanın yolunun da süt içmekten geçtiğini ifade eden Dinçer, ''SBS'de başarılı olmak istiyor musunuz? Üniversiteye giriş sınavında istediğiniz bölüme girmek istiyor musunuz? O zaman bizim zihni ve bedeni gelişimimize katkı sağlayacak sütü içeceğiz'' dedi.

Öğrencilerin halk oyunları gösterileri sunduğu törenin ardından Eker ve Dinçer, bir ilköğretim sınıfında çocuklara süt dağıttı. Süt ile birlikte öğrencilere sütün faydalarıyla ilgili okuma ve boyama kitapları da hediye edildi.

 

Öğrencilerin zehirlendiği iddiaları

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, okullarda dağıtılan sütten bazı öğrencilerin zehirlendiği iddiasına ilişkin, kentte bu sabah tüm çocuklara süt dağıtıldığını ve şu ana kadar herhangi bir problem yaşanmadığını söyledi.

Toprak, 5 Nisan İlköğretim Okulu'nda süt dağıtım töreninde gazetecilerin, ''Hürriyet İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin zehirlendiği'' yönünde iddialar olduğuna ilişkin sorusu üzerine, ''İstisnası Hürriyet İlköğretim Okulu'nda bir veya birkaç çocuğumuzun mide bulantısı şikayetiyle ortaya çıkan bir olay. Onlar hastaneye götürüldü. Psikolojik olarak diğer çocuklar da bundan etkilendi. Bunlar da hastaneye götürüldü. Biz bunun sütten olduğunu düşünmüyoruz'' dedi.

Aynı partide aynı noktadan gelen sütün bir başka noktada olumsuz çıkmasının mümkün olmadığını anlatan Toprak, ama herhangi bir problem oluşmaması için Sağlık Müdürlüğü'nün konuyu incelediğini aktardı.

 

Sivas'ta dağıtım durduruldu

Sivas'ta ise çok sayıda ilköğretim okulu öğrencisi, ''Okul Sütü Programı'' kapsamında dağıtılan sütten zehirlendikleri şüphesiyle çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 48, Numune Hastanesi'nde 57 öğrencinin tedavi altına alındığı, Sivas Devlet Hastanesi'nde ise yaklaşık 40 civarında öğrencinin bulunduğu belirtildi. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve çoğunun ayakta tedavi edildiği öğrenildi.

Çocukların rahatsızlanması üzerine Sivas Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü, okullardaki süt dağıtımının durdurulmasını kararlaştırdı.

Keyword : Okul Sütü Projesi Başladı haberi , Okul Sütü Projesi Başladı oku , Okul Sütü Projesi Başladı konusu , Okul Sütü Projesi Başladı hakkında , Okul Sütü Projesi Başladı manşeti , Okul Sütü Projesi Başladı perde arkası , Okul Sütü Projesi Başladı olayı , Okul Sütü Projesi Başladı son dakika , Okul Sütü Projesi Başladı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com