02.05.2012 - 15:07
Okunma (1484)
Yorum (0)
Paylaş

Bakanlık Öğretmenleri De Unutmadı

Bakanlık Öğretmenleri De Unutmadı

 

 

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin 12 yıl zorunlu eğitime uyum sağlayabilmeleri için harekete geçti

 

 

Bakanlık, yeni sistemle birlikte doğabilecek sıkıntıları, öğretmenlere hizmet içi eğitim vererek giderecek. Bu kapsamda Bakanlık yüz binlerce öğretmeni eğitim için öğretmen evlerinde ve otellerde toplamak yerine internet alt yapısı olan e-Konferans salonlarını kullanacak.

 

ZAMAN VE PARA TASARRUFU

 

Bugün'ün haberine göre; Yüz binlerce öğretmenin hizmet içi eğitim nedeniyle yaşadığı sıkıntılara son verecek olan e-Konferans yaygınlaştırma çalışmaları hız kazandı. 700 bine yakın öğretmeni yakından ilgilendiren ve öğretmenlere uzaktan hizmet içi eğitim imkânı sunan proje ile Bakanlık, zamandan kazanırken masraftan da kurtulacak. Öğretmenlerin hizmet içi eğitim için oradan oraya sürüklenmesinin önüne geçilecek.

 

KONFERAS SALONLARINA AYAR

 

Bu kapsamda Bakanlık merkezi ya da mahalli olarak düzenlenecek uzaktan eğitimlerin verimliliği ve uygulanabilirliği açısından okulların konferans salonları yeniden düzenlenecek. E-Konferans salonlarında Windows 7 işletim sistemli ve en az 2 GB ramı olan ve en az 4 megabit internet bağlantısı ile kulaklıklı ve mikrofonlu bilgisayar bulunacak. Görüntü aktarımının büyük önem taşıdığı sistemde en az 2 mega piksel harici web kamerası kullanılacak.

 

KAPASİTEYE GÖRE TEKNOLOJİ

 

Salon büyüklüğüne göre 100 kişilik ya da daha az kapasiteli salonlarda en az 2 bin 500 ışık gücü (Ansilümen), 100 ve üzeri kapasitesi olan salonlarda ise en az 3 bin 500 Ansilümen olan projeksiyon cihazı kullanılacak. Ses düzeni için uygun teknolojinin kurulmasını sağlayacak olan Bakanlık, bu salonlarda bütün bu cihazların bağlanacağı kesintisiz güç kaynağı kurulacak. Ayrıca e-konferans salonları eğitime elverişli olacak şekilde düzenlenecek.

 

Keyword : Bakanlık Öğretmenleri De Unutmadı haberi , Bakanlık Öğretmenleri De Unutmadı oku , Bakanlık Öğretmenleri De Unutmadı konusu , Bakanlık Öğretmenleri De Unutmadı hakkında , Bakanlık Öğretmenleri De Unutmadı manşeti , Bakanlık Öğretmenleri De Unutmadı perde arkası , Bakanlık Öğretmenleri De Unutmadı olayı , Bakanlık Öğretmenleri De Unutmadı son dakika , Bakanlık Öğretmenleri De Unutmadı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com