02.05.2012 - 15:03
Okunma (1504)
Yorum (0)
Paylaş

Dinçer Öğretmenleri Anlamadı

Dinçer Öğretmenleri Anlamadı

 

Sayın Bakan sayısalcı, olaylara işletmeci gözüyle yaklaştı, kar-zarar mantığıyla ele aldı olayları ve bunların üstüne bir de öğretmenlik mesleğinin özünü bilmediği için öğretmenliği bir türlü anlayamadı.

 

Oysa öğretmenlik “memur”luktan çok daha farklı ve başka bir şeydir. Öğretmenlik adeta yarı özerk bir meslektir. Öğretmenlik mesleğini matematiksel bakışla değerlendiremezsiniz. Öğretmenlik; içinde insan faktörü olan, kişisel özelliklerin fevkalade önem arz ettiği, dışsal etkenlerin fazlasıyla belirleyici olabildiği, sosyolojik gelişmelerin işin içine girdiği, toplumu şekillendiren sayısız parametrenin içinde boğuşan dinamik bir ihtisas mesleğidir.

 

Öğretmen, olaylara mekanik olarak bakmaz. Öğretmen; sağlam bir psikolojiyle her gün yüzlerce farklı özellikte öğrencinin davranış değişikliklerini gözleyen ve dengeleyen, aynı zamanda kendi sorunlarıyla uğraşan, toplumun diğer kesimleri ve velilerinin istek ve beklentilerini karşılamaya gayret eden özel bir uzmandır.

 

Öğretmen duygusaldır, öğretmenin işi çocuktur dolayısıyla şefkat, sevgi, ilgi, bağlılık, vefa onların işinin bir parçasıdır. İşte bu yüzden son günlerde öğretmenlere yapılan saldırılar karşısında Bakan’larından en azından “üzgünüm” kelimesini beklediler.

 

Tüm bunların yanında öğretmen; sürekli okuyan, kendini geliştiren, çağın yeniliklerine ayak uyduran, bilimsel gelişmeleri takip eden, akademisyen yönü olan bir uzmanlıktır.

 

Bir öğretmeni sayısal verilerle değerlendirmek de ayrı bir hatadır çünkü; her bölge, her il, her muhit, her okul, her öğrenci birbirlerinden farklı farklı özellikler arz eder. İçinde bulunulan her eğitim ortamı farklı çalışma biçimi ve izlenmesi gereken farklı stratejiler gerektirir. A okulunda tüm gününü ‘öğretim’ yaparak geçiren öğretmen ‘B’ okulunda zamanının önemli bölümünü el ve yüz temizliği ve kişisel bakım konusunda eğitimle geçirebilir.

 

Ömer Dinçer başarılı bir bürokrat olabilir, eğitimcilerin birçoğu Sayın Dinçer’in memleket hesabına iyi işler yapmaya çalıştığını da düşünebilir. Ancak başından beri tüm eğitimcilerin söylediği bir şey vardı. Milli Eğitim Bakanı öğretmen kökenli bir eğitimci olmalıydı. Sayın Bakan öğretmenleri anlayamadı, kan ve doku uyuşmazlığı oldu.

 

Öğretmen camiası yukarıda sayılan sebeplerden dolayı zor ve karmaşıktır. Sayın Bakan çok yıprandı.

 

Ve nihayet her kesimden eğitimci artık yüksek sesle Dinçer’in istifasını dile getirdi.

 

 

Haber Kaynağı: www.personelmeb.net

 

 

Keyword : Dinçer Öğretmenleri Anlamadı haberi , Dinçer Öğretmenleri Anlamadı oku , Dinçer Öğretmenleri Anlamadı konusu , Dinçer Öğretmenleri Anlamadı hakkında , Dinçer Öğretmenleri Anlamadı manşeti , Dinçer Öğretmenleri Anlamadı perde arkası , Dinçer Öğretmenleri Anlamadı olayı , Dinçer Öğretmenleri Anlamadı son dakika , Dinçer Öğretmenleri Anlamadı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com