26.01.2012 - 01:01
Okunma (1558)
Yorum (0)
Paylaş

Yeni Teşvik Paketi Geliyor

Yeni Teşvik Paketi Geliyor

 

 

Her il’de lokomotif sektöre destek verilecek. Teşviklerde %80’e kadar Kurumlar Vergisi indirimi sağlanacak. Yeni paket bu hafta açıklanacak.

 

Hükümet mevcut teşvik uygulamaları yerine yeni bir teşvik paketi hazırladı. Yeni sistemle bazı sektörlerde, ithalatın yerli üretime karşı maliyet avantajının ortadan kaldırılması hedeflenirken 4 teşvik bölgesi  5 bölgeye çıkarılıyor. Her ili kapsayan teşvik illerin sosyo-gelişmişlik düzeyine göre 7 dereceli oluyor. Bazı teşviklerde %80e kadar Kurumlar vergisi indirimi de getiriliyor.

 

Cari açığı ve bölgesel eşitsizlikleri azaltacak süper teşvik sistemi tamamlandı. Bu hafta açıklanacak sistemde, sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksindeki veriler kullanılarak 81 ilin röntgeni çekildi. Komşu iller arasında kavga yaşanmaması için her ildeki lokomotif sektöre destek verilecek. Projeye dayalı yeni sistemle komşu iller aynı yatırım alanında desteklenmemiş olacak. Her ilin lokomotif sektörüne destek verilecek. Öncelikli sektörlere yatırım yapana % 80 kurumlar vergisi indirimi yapılacak.

 

 

Mevcut uygulamadaki bölgesel 4 teşvik sayısı 5’e çıkarılıyor. 81 ilin sosyo-gelişmişlik düzeyi de dikkate alınarak teşvikler 7 gruba ayrılıyor. her bir ilde desteklenecek sektörler tek tek saptandı. Öncelikli olarak demirçelik, otomotiv, makine, kimya, tekstil ve tarım sektörleri lokomotif sektörler oluyor. Bu sektörler proje bazlı teşviklerden yararlanacak ve yüzde 70-80'e varan Kurumlar Vergisi indiriminden yararlanabilecekler. Enerji gibi stratejik yatırımlara özel teşvikler verilecek. Bu tür yatırımlarda KDV, Kurumlar Vergisi başta olmak üzere vergi indirimleri uygulanacak.

 

 

Yeni sistemle bazı sektörlerde, ithalatın yerli üretime karşı maliyet avantajının ortadan kaldırılması hedefleniyor. Örneğin, demir çelik üretiminde enerji girdisinin teşvik edilmesiyle cevherden üretimin yerli olarak yapılması, böylece cevher ihraç edilip, ürün ithal edilmesinin önüne geçilmesi planlanıyor. Yeni Teşvik Paketi yerli yatırımcılarla birlikte yabancı sermayeye yönelik destekleri de içeriyor.

 

 

Keyword : Yeni Teşvik Paketi Geliyor haberi , Yeni Teşvik Paketi Geliyor oku , Yeni Teşvik Paketi Geliyor konusu , Yeni Teşvik Paketi Geliyor hakkında , Yeni Teşvik Paketi Geliyor manşeti , Yeni Teşvik Paketi Geliyor perde arkası , Yeni Teşvik Paketi Geliyor olayı , Yeni Teşvik Paketi Geliyor son dakika , Yeni Teşvik Paketi Geliyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com