01.05.2012 - 19:26
Okunma (1369)
Yorum (0)
Paylaş

Toplu Sözleşme, Toplu Oyalamaya Dönüşmesin!

Toplu Sözleşme, Toplu Oyalamaya Dönüşmesin!

Yılbaşından bu yana maaşlarına zam bekleyen 4,3 milyon memur ve emeklisinin dört gözle beklediği zam pazarlığının 30 Nisan tarihinde başlayan  ‘Toplu sözleşme’ görüşmeleriyle hayal kırıklığına dönüşmeye yüz tuttuğunu söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Türkiye tarihinde ilk kez memurlar toplu sözleşme için hükümet ile masaya oturdu. Toplu sözleşme görüşmelerinin daha başındayken yetkili sendikaların birbirlerine karşı düşmanca tutumları, birbirini suçlayıcı tavırları ve ‘memurları pazarlıyorlar’ sözü milyonlarca memur ve emeklisini adeta hüsrana uğrattı. Umarız toplu sözleşme, toplu oyalamaya dönüşmesin” dedi.

 

YETKİLİ SENDİKALAR BU KAFAYLA ZAM ALAMAZ

Toplu sözleşme masasına oturan yetkili sendikaların birbirine düşmesi ve masada birbirlerini rakip olarak görmesinin doğru olmadığını, hükümetin karşısında ‘tek ses, tek yumruk’ hareket etmesi gerektiğini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı,  “Aksi halde hükümetin işi çok kolay olacak. Yetkili sendikalar birbirleriyle uğraşmaktan toplu sözleşme boyunca memurların hakkını almak için yeterli direnişi gösteremeyecek. Birbirlerine karşı düşmanca tavır ve suçlamalarla masaya oturan yetkili sendikalar aksi takdirde bu kafayla zam falan alamaz” dedi.

 

YÜZDE 4+4 ZAM İNSAFSIZLIKTIR

Maaş zammında parayı verecek olan Maliye Bakanlığı’nın zam hesaplarının, sendikaların zam taleplerinin çok altında olduğunu; Maliye Bakanlığı kulislerinde dolaşan bilgilere göre, 2012 yılı bütçesinde memur zamları için yüzde 3 artı 3’e yetecek kadar ödenek bulunduğunu ve bu oranı geçen her türlü zammın, bütçeye ek yük getireceğinin dillendirildiğini söyleyen Gürkan Avcı, “Maliye Bakanlığı’nın hesabı, altı aylık dönem için yüzde 3, gecikme faizi olarak da yüzde 1 zam vermek. Bu da yüzde 4’lük zam anlamına geliyor. Ve yıllık olarak 4 artı 4 zam yapılması öngörülüyor. Böylesine düşük bir zam oranını kabul etmemiz mümkün değildir. 2012 için yüzde 22 oranında zam ve Türkiye’nin 2011 yılı büyüme oranı olan yüzde 8,5 ek artış istiyoruz. 2013 için ise yüzde 20 oranında zam ve 2012 yılında Türkiye’nin büyüme oranını kadar ek artış talep ediyoruz” dedi.

 

Kamu çalışanlarının maaşlarına 2012 yılı için yüzde 28,5, 2013 içinse yüzde 20 oranında yüzdelik zam yapılmasını istediklerini, taban aylığa ise 2012 için 150, 2013 içinse 120 TL artış yapılmasını talep ettiklerini söyleyen Gürkan Avcı, Ayrıca özel hizmet tazminat puanlarının artırılarak 100 TL artış talep ediyoruz. Toplu sözleşme yasasında ek bir düzenleme yapılarak 2012 yılından başlamak üzere her yıl gerçekleşen enflasyon+büyüme oranı+refah payı kadar ücret artışı istiyoruz” dedi.

 

666 SAYILI KHK MAĞDURU ÖĞRETMENLERE 500 TL EK ZAM İSTİYORUZ

Memurların elektrik, doğalgaz gibi zorunlu ve zaruri ihtiyaçlarına yapılan yüksek orandaki zamlar neticesindeki göstergelere göre maaş zammı istediklerini söyleyen Gürkan Avcı, “Kamuda ‘eşit işe eşit ücret’ ayarı olarak lanse edilen fakat öğretmenleri, akademisyenleri ve eğitimcileri mağdur eden 666 sayılı KHK düzenlemesinden faydalanamayan eğitim çalışanlarına toplu sözleşmelerde 500 TL ek ödeme yapılmasını istiyoruz” dedi.

 

ÇOCUK YARDIMI 200 TL OLMALI

Avcı son olarak şunları kaydetti;

Başbakanın 3 çocuk açılımını haklı ve gerçekçi bir telkin olarak görüyor fakat bunun gereği olarak, çocuk yardımının 200 TL’ye, eş yardımının 150 TL’ye çıkarılmasını istiyoruz. Kreş hizmetinin sunulmadığı kurumlarda çalışan kamu görevlilerine aylık 200 TL kreş yardımı yapılmalıdır.

 

YEMEKHANESİ OLMAYAN KURUM ÇALIŞANLARINA 10 TL YEMEK YARDIMI VERİLMELİ

Kurumlarında yemek yemeyen eğitim çalışanlarına günlük 10 TL yemek yardımı yapılmasını istiyoruz. Servis hizmeti bulunmayan kurumlarda çalışan eğitimcilere günlük 5 TL ulaşım yardımı yapılmasını istiyoruz. Özellikle süreğen hastalığı ve rutin rahatsızlığı bulunan arkadaşlarımızın bütçesini zorlayan muayene katılım payı ve reçete bedeli katılım payı uygulamalarının da kaldırılmasını talep ediyoruz. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve vergi matrahlarının yükseltilmesi gerekiyor.

D. Eğitimciler Sendikası

Keyword : Toplu Sözleşme, Toplu Oyalamaya Dönüşmesin! haberi , Toplu Sözleşme, Toplu Oyalamaya Dönüşmesin! oku , Toplu Sözleşme, Toplu Oyalamaya Dönüşmesin! konusu , Toplu Sözleşme, Toplu Oyalamaya Dönüşmesin! hakkında , Toplu Sözleşme, Toplu Oyalamaya Dönüşmesin! manşeti , Toplu Sözleşme, Toplu Oyalamaya Dönüşmesin! perde arkası , Toplu Sözleşme, Toplu Oyalamaya Dönüşmesin! olayı , Toplu Sözleşme, Toplu Oyalamaya Dönüşmesin! son dakika , Toplu Sözleşme, Toplu Oyalamaya Dönüşmesin!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com