01.05.2012 - 16:49
Okunma (1815)
Yorum (0)
Paylaş

Not Şoku!

Not Şoku!

 

Reyting kuruluşundan Türkiye ile ilgili bir garip karar daha!

 

Bloomberg News'in haberine göre, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P 500), Türkiye'nin kredi notu görünümünü, "daha düşük dış talep ve kötüleşen ticaret haddi" dolayısıyla, "pozitif"ten "durağan"a düşürdü.

 

Bu açıklama sonrası Türk Lirası son altı günde ilk kez düşerek dolar karşısında, TSİ 12:53'te 1.76 lira seviyesine indi. Tahvil ve bono piyasası ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası bugün tatil nedeniyle kapalı.

 

S&P, açıklamasında, "Azalan dış talep ve kötüleşen dış ticaret haddi - ihracat fiyatları ile ithalat fiyatlarını karşılaştıran oran-, bizim görüşümüze göre, ekonominin yeniden dengelenmesini daha zor hale getirdi ve yüksek dış borç ve dolaylı vergi gelirlerine dayanan devlet bütçesi dikkate alındığında, Türkiye'nin kredibilitesine yönelik riskleri artırdı" şeklinde görüş bildirdi.

 

habertürk

Keyword : Not Şoku! haberi , Not Şoku! oku , Not Şoku! konusu , Not Şoku! hakkında , Not Şoku! manşeti , Not Şoku! perde arkası , Not Şoku! olayı , Not Şoku! son dakika , Not Şoku!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com