01.05.2012 - 07:07
Okunma (1553)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmene Rotasyon YOK Kariyer Geliyor

Öğretmene Rotasyon YOK Kariyer Geliyor

 

 

 

26 Nisan 2012 Tarihinde Kırıkkale’de Okul Liderliğinde Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı Gerçekleştirdik. Kırıkkale İl Milli EĞitim Müdürlüğü işbirliği ile ve Kırıkkale Belediyesinini sponsorluğunda gerçekleştirilen çalıştay MEB Müsteşarı M. Emin ZARARSIZ’ın katılımları ve Kırıkkale’li eğitmcilerden büyük ilgi gösterilirken çalıştaya diğer illerden de katılım gerçekleştirildi.

 

 

 

Çalıştayımıza MEB Müsteşarı M. EMin Zararsız, Kırıkkale Vali Yardımcısı, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü, Akademisyenler ve çok sayıda eğitimci katılmıştır.

 

 

 

 

 

Çalıştayın açılış konuşmasında EYUDER Kırıkkale Temsilcisi Sami YANIK katılımlarından dolayı teşekkür ederken böyle bir organizasyonun Kırıkkale’de ilk olması ve bunun EYUDER tarafından gerçekleştirilmesinin mutluğunu yaşadıklarını ifade etti.

 

 

 

Açılış Konuşmasında yönetici ve öğretmenlerin uygulamada karşılaştıkları sorunlara değinin EYUDER başkanı Adem ÇİLEK son zamanlarda gerek medya, gerekse bürokratlarca öğretmenlere yöneltilen ithamların rencide edici olduğunu ve son zamanlarda öğretmenlere yönelik şiddet olaylarının artmasınında manidar olduğunu belirtti. Tüm bu yaşanan olumsuz gelişmelere önlem alınmazsa döütün sisteme ağır yansıyabileceğine değinen EYDER başkanımız okullarda memur ve hizmetlilerden az maaş alır duruma düşürülen öğretmenlerin ve memurların anlamlı bakışlarından ve düştükleri durumdan kurtulmaları gerektiğini vurgulamıştır. Bunun yanında eğitimcilerin tek sorununun maaş konusu olarak gösterilmesininde öğretmenlerin toplumsal statüsünü zedelediğine vurgu yapan başkanımız, yöneticilere uygulanan rotasyon şartlarında istenilen okula öğretmen olarak atanması şartının değiştirilerek girebileceği ders olarak düzeltilmesinin geçen yıl yaşanan sorunların önüne geçeceği ve uygulama zamanının Ağustos döneminde yapılarak hem kurumsal hemde bireysel olarak yaşanacak sorunların önüne geçilebileceğini belirtti.

 

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Okur ise eğitimin önemine ve çalışmalarında eğitimdeki çıtayı yükseltmeyi hedef edindiklerine dikkat çekerek “Eğitime verdiğimiz önem gibi eğitimcilerimiz de bizim için önemlidir.” dedi.

 

 

 

Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise EYUDER’in etkinliklerinin hayatın geldiği noktada önemli olduğunu belirterek “Artık eğitim sistemi çok farklı bir çağda ve biz mevcut yapıyı koruyarak gelecek kuşaklara iyilik yapmış olmayız. Bu yüzden gelişmeye ve yeniliğe yönelik çalışmalar yürütmeliyiz.” diye konuştu.

 

 

 

Korkmaz şu şekilde konuştu: “Burada kendi arkadaşlarımızla sorunlarımızı dile getireceğimiz bir platformdayız. Türkiye çok hızlı adımlarla bir yönetim sürecinden geçiyor. Her sektörde büyük bir gayretle çalışmalar yürütülüyor. Türkiye genel anlamda dünya ile mukayese edebilecek durumda. Eğitimde de belirlenen hedefler gerçekleşiyor.”

 

 

 

Açılış Konuşmasında MEB politikalarına makro değineceğini belirten MEB Müsteşarı Sayın M: EMin ZARARSIZ uzun bir konuşma yaparak, yeni yapılanmanın gerekçelerini ve planlanan uygulamalara tek tek değindi. Öğretmen kariyer basamaklarında aday öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen, kıdemli uzman öğretmen ve baş öğretmen olarak beş kademeli bir siteme geçileceğini ve her kademenin özlük hakları, maaş durumu ve görev tanımlarının ayrı olacağını belirtti.

 

 

 

EYUDER başkanının açılış konuşmalarına atıfta bulunarak öğretmenlerin maaaş durumlarının tüm memurların özel bir durumu olduğunu bunun giderilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirrti. Yine Antalya’da gerçekleştirilen ulusal öğretmen stratejisi çalıştayının sonuçlarının uygulamaya yansıtılması için son noktaya gelinidiğini ve eğitim kalitesinin arttırılmasında öğretmenlerin performansının ölçüleceği bir yapıya geçileceğine vurgu yaptı.

 

 

 

Mesleki eğitime yönelik dönüşümde son noktaya gelindiğine değinen Sayın Zararsız kampus okullara geçileceğini ve bu okulların sosyal ortamlarla ve ticari işletmelerle de destekleneceğini ve özel kuruluşların girişimlerinin teşviklerle destekleneceğini açıkladı.

 

 

 

Konuşmalarında 4+4+4 de ve fatih projesine de değinen MEB Müsteşarı Emin Zararsız çalışmanın sonuçlarının sisteme katkı sağlaması dileğiyle çalışmalarından dolayı EYUDER’i tebrik ederek konuşmalarını tamamladı.

 

 

 

Açılış konuşmalarından sonra verilen kahve molasında EYUDER başkanı öğretmenlere yönelik rotasyon uygulaması yapılacağına dair bilgi kirliliği oluştuğunu bakanlığın bu konuya dair bir çalıması olup olmadığı sorusunu müsteşara yöneltti. Müsteşar bu konuda bakanlığın bir çalışması olmadığını belirtti.

 

EYUDER başkanı Adem ÇİLEK konuşmalar sonrasında katılım ve katkılarından dolayı Kırıkkale Vali yardımcısına, MEB müsteşarına, Belediye Başkanına ve İl Milli Eğitim Müdürüne plaket verdi.

 

Çalıştayda daha sonra ‘Yönetimi yeniden düşünmek’ konulu panel düzenlendi. Panelde Prof. Dr. Ayhan Aydın ‘Yönetimde insan ilişkileri’, Prof. Dr. Temel Çalık ‘Yönetimde insan hakkındaki varsayımları’, Doç. Dr. Kürşat Yılmaz ‘Eğitim yönetiminde yönetişim ve hesap verebilirlik’, Yrd. Doç. Dr. Metin Arslan ‘Eğitim ve okul yönetiminde yeni yaklaşımlar’ ve Okul Müdürlerinden Necati Bayrakçı ‘Eğitim yönetiminde uygulama sorunları’ konularında katılımcılara panel verildi. Katılımcılara nezih bir ortamda canlı müzik eşliğinde öğle yemeği ikramında bulunuldu. Daha sonra katılımcılar dört ayrı oturumda Okul Liderliğinde Yeni Yaklaşımlara yönelik Mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik çalışmarını sürdürmüş ve sonuçlarını raporlaştırmıştır. Bu sonuçlar EYUDER tarafından düzenlenerek kısa süre içerisinde yayınlanacaktır.

 

 

 

Kaynak : turkmemur

Keyword : Öğretmene Rotasyon YOK Kariyer Geliyor haberi , Öğretmene Rotasyon YOK Kariyer Geliyor oku , Öğretmene Rotasyon YOK Kariyer Geliyor konusu , Öğretmene Rotasyon YOK Kariyer Geliyor hakkında , Öğretmene Rotasyon YOK Kariyer Geliyor manşeti , Öğretmene Rotasyon YOK Kariyer Geliyor perde arkası , Öğretmene Rotasyon YOK Kariyer Geliyor olayı , Öğretmene Rotasyon YOK Kariyer Geliyor son dakika , Öğretmene Rotasyon YOK Kariyer Geliyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com