28.04.2012 - 05:34
Okunma (1835)
Yorum (0)
Paylaş

Kıbrıs'ta Mekik Diplomasisi Dönemi

Kıbrıs'ta Mekik Diplomasisi Dönemi

Birleşmiş Milletler Kıbrıs'ta taraflar arasında mekik diplomasisine başlıyor.

 

Birleşmiş Milletler (BM), iki hafta sürecek mekik diplomasisi yoluyla, ilerisi için yöntem konusunda nabız yoklayacak, tarafların müzakere masasının yeni şartları konusunda anlaşıp anlaşamayacağına, aralarında ortak bir zemin olup olmadığına bakacak.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, Kıbrıs'taki taraflar yöntemde anlaşıncaya dek müzakere olmayacağını bildirdi.

New York'ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yaptığı görüşmenin ardından Kıbrıs'a dönen ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile ayrı ayrı görüşen Downer, temaslarının ardından Lefkoşa ara bölgedeki Ledra Palace Otel'de basın toplantısı düzenledi.

BM'nin mekik diplomasisi yoluyla tarafların müzakere masasının yeni şartları konusunda anlaşıp anlaşamayacağına, aralarında ortak bir zemin olup olmadığına bakacağını belirten Downer, ''Taraflar, müzakerenin nasıl yapılacağında anlaşmaya çalışacaklar. Kapsamlı çözüm müzakeresi yerine, müzakerenin nasıl olacağını konuşacaklar, sonuç üreten bir müzakere masasının nasıl olması gerektiğini konuşacaklar. BM, 'olduğu şekliyle devam edemez. Bu madem ki Kıbrıslı bir süreçtir, o zaman müzakerenin nasıl olması gerektiğinde taraflar anlaşmalıdır' anlayışında'' dedi.

Alexander Downer, sürecin ''Kıbrıslıların bir süreci'' olduğunu, BM'nin bir planı bulunmadığını, bugünden itibaren 2 haftalık süreçte BM temsilcilerinin mekik diplomasisi izleyerek, iki taraf arasında çözüme varacak bir müzakere zemini olup olamayacağı konusunda yakınlaşma arayacaklarını belirtti.

BM'de çok taraflı bir toplantı niyeti bulunduğunu, fakat bunun için önce bir zemin oluşmasını bekleyeceklerini ifade eden Downer, kendilerinin herhangi bir çözüm empoze etmeyeceklerini söyledi.

Keyword : Kıbrıs'ta Mekik Diplomasisi Dönemi haberi , Kıbrıs'ta Mekik Diplomasisi Dönemi oku , Kıbrıs'ta Mekik Diplomasisi Dönemi konusu , Kıbrıs'ta Mekik Diplomasisi Dönemi hakkında , Kıbrıs'ta Mekik Diplomasisi Dönemi manşeti , Kıbrıs'ta Mekik Diplomasisi Dönemi perde arkası , Kıbrıs'ta Mekik Diplomasisi Dönemi olayı , Kıbrıs'ta Mekik Diplomasisi Dönemi son dakika , Kıbrıs'ta Mekik Diplomasisi Dönemi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com