28.04.2012 - 04:36
Okunma (1709)
Yorum (0)
Paylaş

Yetkili Sendika İle İktidar Arasındaki Duygusal Yakınlık Sendikal Mücadelenin Ruhuna Aykırıdır.

Yetkili Sendika İle İktidar Arasındaki Duygusal Yakınlık Sendikal Mücadelenin Ruhuna Aykırıdır.

 

Birlik Eğitim Sen Bayburt İl Temsilciliği Eğitimdeki yeni yapılanma süreci ve mevcut problemle ilgili olarak istişare yapmak üzere sendika üyeleriyle birlikte kahvaltıda buluştu. Birlik Eğitim Sen Genel sekreteri Fatih Yalçın’ın da katılımıyla gerçekleştirilen samimi bir ortamda gerçekleştirilen istişare toplantısında sendikamızın Bayburt İl Temsilcisi Betül Küçük tarafından Eğitimdeki yeni yapılanma süreci hakkında bilgi verildi. Süreçle ilgili olarak kaygılarını dile getiren Betül Küçük eğitimde yetkili sendikayla iktidar arasındaki duygusal yakınlığın eğitimcilerin haklarının korunması ve geliştirilmesi noktasında gerekenlerin yapılmasını engellediğini bu durumun sendikal mücadelenin ruhuna aykırı bir durum olduğunu ifade etti. Kendilerinin sırf muhalefet olsun diye muhalefet etmeyi de doğru bir tavır olarak görmediklerini ancak, bir sendikanın vazgeçilmezinin arkadaşlıklar, dostluklar veya ideolojik birliktelikler değil sendika üyelerinin hakları olduğunu söyledi.

Birlik Eğitim Sen Genel Sekreteri Fatih Yalçın ise özellikle Milli Eğitim Bakanının üst yapılanmasının kaygı verici olduğunu, üst düzey bürokratların eğitimle uzaktan yakından ilgisi olmayan insanlardan seçilmesinin en büyük yanlışlık olduğunu ifade etti. Sözlerine özellikle Sayın Bakanın zaman zaman meslektaşlarımızın onurunu kıran sözler sarfettiğini, sendika olarak bu üslupla devam ettiği sürece karşısında olacaklarını vurgulayarak devam eden Yalçın, eğitim çalışanlarının neredeyse en düşük gelirli çalışanlar grubuna dönüştüğü, eşit işe eşit ücret kapsamından yapılan düzenlemelerin ekonomik sebepleri bir yana onur kırıcı bir hal aldığı bu sebeple sendika olarak her platformda mevcut durumun düzeltilmesi adına mücadele edeceklerini söyledi. Yüksek Öğretim Kanununun acilen değiştirilmesi gerektiğinin de altını çizen Yalçın, akademik özgürlüğün teminat altına alındığı, karar alam süreçlerine katılımın en üst düzeye çıkarıldığı özellikle öğretim elemanlarını dışarıda bakan öğretim üyelerinin tercihlerini hiçe sayan rektör seçimleriyle ilgili uygulamaların değiştirildiği bir yüksek öğretim kanunu bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi.

Yapılan istişare sonucunda gündemdeki mevzularla ilgili toplum kesimlerinin tamamının katılımıyla gerçekleştirilecek bir çalıştayla, sorunlar ve çözüm önerilerini içeren bir raporun Birlik Eğitim Sen genel merkezine sunulması kararlaştırıldı.

Keyword : Yetkili Sendika İle İktidar Arasındaki Duygusal Yakınlık Sendikal Mücadelenin Ruhuna Aykırıdır. haberi , Yetkili Sendika İle İktidar Arasındaki Duygusal Yakınlık Sendikal Mücadelenin Ruhuna Aykırıdır. oku , Yetkili Sendika İle İktidar Arasındaki Duygusal Yakınlık Sendikal Mücadelenin Ruhuna Aykırıdır. konusu , Yetkili Sendika İle İktidar Arasındaki Duygusal Yakınlık Sendikal Mücadelenin Ruhuna Aykırıdır. hakkında , Yetkili Sendika İle İktidar Arasındaki Duygusal Yakınlık Sendikal Mücadelenin Ruhuna Aykırıdır. manşeti , Yetkili Sendika İle İktidar Arasındaki Duygusal Yakınlık Sendikal Mücadelenin Ruhuna Aykırıdır. perde arkası , Yetkili Sendika İle İktidar Arasındaki Duygusal Yakınlık Sendikal Mücadelenin Ruhuna Aykırıdır. olayı , Yetkili Sendika İle İktidar Arasındaki Duygusal Yakınlık Sendikal Mücadelenin Ruhuna Aykırıdır. son dakika , Yetkili Sendika İle İktidar Arasındaki Duygusal Yakınlık Sendikal Mücadelenin Ruhuna Aykırıdır.

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com