
Eğitim Bir Sen İş Bırakıyor
Eğitim Bir Sen İş Bırakıyor
Son Günlerde eğitimcilere yönelik artan şiddet olaylarına karşı Genel Yetkili Sendika Eğitim Bir Sen den tepki...
Genel Yetkili Sendika Eğitim Bir Sen öğretmenlerimize karşı son günlerde artan şiddet olaylarını engellemek için 30 Nisan 2012 Pazartesi günü derslere bir saat geç girme kararı aldı.
Eğitim Bir Sen Genel Merkezinden Yapılan Açıklama:
Eğitimciler son zamanlarda artan öğretmene yönelik şiddete karşı harekete geçit. Eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunda Genel Yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen, eğitimcilerin şiddete maruz kalmasına ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere yönelik artan şiddet olaylarına sessiz kalmasına tepki göstermek amacıyla Pazartesi ilk derse girmeme kararı aldı.
Servis şoförlerinin öğretmeni dövmesi, öğrencinin kendisini derse almayan öğretmeni kalbinden bıçaklaması, baba ve oğlunun öğretmenin kolunu kırması, liseli öğrencilerinin öğretmeni darp etmesi gibi şiddet olaylarından sonra son olarak İstanbul Esenyurt’ta Edebiyat Öğretmeni Narife Çekcen’in öğrencisi tarafından bıçaklı saldırıya uğraması öğretmene şiddetin geldiği noktayı gözlerönüne serdi.
Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görev yapan uzman Dr. Ersin Arslan, geçtiğimiz hafta uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine gündeme gelen şiddet olaylarının eğitime de sıçraması eğitimcileri kaygılandırdı. Dr. Ersin Arslan’ın görevi başında hayatını kaybetmesine Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın “Sağlıkçılara yapılan saldırı bana yapılmıştır” açıklamasıyla kendi çalışanına sahip çıkmasına karşılık, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmene karşı yaşanan şiddete sessiz kalması eğitimcilerin tepkisine neden oldu. Eğitim-Bir-Sen öğretmenlere karşı yapılan saldırılara tepki göstermek için Pazartesi günü ilk derse girmeme kararı aldı. Alınan karara göre, öğretmenler haftanın ilk günü olan pazartesi, İstiklal Marşı törenlerinden sonra bir saat derse girmeyecek. Diğer taraftan Genel Merkez, Ankara şubeleriyle birlikte Ankara’da merkezi bir okulda iş bırakma eylemine destek vererek basın açıklaması yaparken, Türkiye genelinde şubeler ise merkezi bir okulda iş bırakan öğretmenlerle birlikte basın açıklaması yapacak.
Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com
Keyword : Eğitim Bir Sen İş Bırakıyor haberi , Eğitim Bir Sen İş Bırakıyor oku , Eğitim Bir Sen İş Bırakıyor konusu , Eğitim Bir Sen İş Bırakıyor hakkında , Eğitim Bir Sen İş Bırakıyor manşeti , Eğitim Bir Sen İş Bırakıyor perde arkası , Eğitim Bir Sen İş Bırakıyor olayı , Eğitim Bir Sen İş Bırakıyor son dakika , Eğitim Bir Sen İş Bırakıyor
Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.
Güncel Haberler
- FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA
- TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Ya..
- Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor
- Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp!
- Çiftçiye Kredi Muslukları Sonuna Kadar Açılacak
- Bursa'da Zaman
- Öğretmenlerin 2017 Yılı Sınav Görevi Ücretleri
- Kar geri geliyor
- Yarıyıl tatili başlıyor
- Kıtalararası yaya yolu için çalışmalar başladı
- Cumhurbaşkanı Fındık Konusunda Bilgilendirilmemiş
- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri ..
- Müfredatın paydaşların görüşüne açılmış olması öne..
- Nöbet ücreti, 2017'de, 3 saat üzerinden verilecek
Yorumlanan Haberler
KEKEZHOCA67
16.11.2012 - 14:01
DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktüatilla kaya
04.09.2012 - 15:22
Alan Değişikliğinde Çerçeve Geniş Tutulmalıdı..zırterenköy
15.08.2012 - 09:11
Mutsuz Eden Meslekler Hangisi?kekez hoca 67
10.08.2012 - 15:23
Üniversiteye Giriş Sistemi Değişiyorkekez hoca 67
07.08.2012 - 08:32
Dinçer: Yeni Sistemle Öğrenciler Dershaneye G..