27.04.2012 - 16:49
Okunma (1622)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenler İlk Kez Ortak Eylem Yaptı

Öğretmenler İlk Kez Ortak Eylem Yaptı

 

Bıçaklanan öğretmenimiz için 4 sendika ilk kez ortak eylem yaptı... Eylemde emeği geçen sendikaları ve öğretmenleri tebrik ediyoruz...

 

 

 

 

Dün Kıraç Lisesi’nde öğretmen Narife CEKCEN’ in bıçaklanmasını protesto eden EĞİTİM-BİR-SEN, TÜRK EĞİTİMSEN, EĞİTİM-SEN ve EĞİTİM-İŞ sendikalarına mensup binlerce öğretmen Kıraç Lisesi önünde toplandı. Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube ,Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şube, Eğitim-Sen İstanbul 7 Nolu Şube ve Eğitim İstanbul 1Nolu Şube’sinin katıldığı basın açıklamasını Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Emin Engin yaptı.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Emin ENGİN’in yanı sıra ,Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı Enver DEMİR, Eğitim-Sen İstanbul 7 Nolu Şube Başkanı Emin EKİNCİ ve Eğitim İş İstanbul 1 Nolu Şube Basın Sekreteri Sibel KOCAMAN basın açıklamasına Şube Yönetimleri ve sendika üyeleriyle yoğun katılım sağladılar.

Platform adına Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Emin Engin yaptığı açıklamada;

‘’Değerli basın mensupları,

Daha önce birçok ilde tanık olduğumuz öğretmene şiddet, şimdi de Esenyurt Kıraç Lisesinde kendini göstermiştir.Kıraç Lisesi öğretmeni Narife CEKCEN öğrencisinin derste saldırısı sonucu yaralanmıştır.

İnsanların kendi çocuklarına bile gereken sevgiyi göstermekte zorlandığı bir ortamda, 50-60 kişilik sınıflarda her bir öğrencisine ayrı sevgi gösteren, daha iyi eğitim almaları adına hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan öğretmenlerimize uygulanan şiddeti kabul etmemiz mümkün değildir. Yaşanan bu saldırı, eğitim çalışanlarının vicdanını yaralamıştır.

Sendikalar olarak, öğretmenlerimizin, öğrencilerin daha iyi bir eğitim almaları adına mücadele verirken, hayatlarını riske edecek derecede şiddete maruz kalmasından son derece kaygılıyız.

Milli Eğitim Bakanı’nın yaptığı açıklamalarla ve uygulamalarla sürekli öğretmenleri hor gördüğü atmosfer; bu şiddet dalgasına ivme kazandırmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim çalışanlarıyla öğrenciyi, veliyi karşıya karşıya getiren uygulamalarını bir an önce gözden geçirmelidir.

Öğretmenlik kutsal meslek diyerek bizleri avutmaya çalışanlar, öğretmenlere hak ettiği saygıyı göstermekten uzak kalmışlardır.

Kanun hükmünde kararnamelerle sözde adalet dağıtan hükümet, konu öğretmene gelince mali, ekonomik mobing uygulamaktan geri kalmamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin paydaşları ile birlikte bu konuya dikkat kesilmeli, en azından bundan sonra yaşanabilecek bu tür olayların önüne geçecek tedbirleri almalıdır.

Öğretmenlerin derslere çelik yelek ve miğfer takarak girmesi mi bekleniyor?

Buradan sesleniyoruz şiddetin her türlüsüne nereden ve kimden gelirse gelsin karşıyız. Bir an önce bireysel ve toplumsal şiddete, cinsiyet ayrımcı şiddete, özelde bazı meslek gruplarına yönelen şiddete son vermek için gerekli çalışmalar ivedilikle başlatılmalıdır.

Biz, öğretmene uzanan eller kırılsın diyemiyoruz. O ellerin ıslah edilmesi için gerekenler yapılsın.

Sorun sadece güvenlik politikaları yönünden ele alınmamalı şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak tedbirlere ağırlık verilmelidir.

Bu olay bize göstermiştir ki, bugüne kadar gerek öğretmenlerimizin karşılaştığı gerekse toplumun genelinde gözlemlediğimiz şiddet olayları, eğer gerekli önlemler alınmazsa, ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır.

Toplumsal şiddetin geldiği noktayı gösteren ve geleceğimizin inşa edildiği en önemli alan olan okullarda ortaya çıkan bu tür menfur olaylar, gerekli yasal düzenlemeler hayata geçirilmediği müddetçe, yaşanmaya devam edecektir.

Son olarak  reyting uğruna dizilerde öğretmenleri kılıktan kılığa sokan değerli medya yöneticileri de yaşananlardan gereken dersi çıkarmalı, bu olay karşısında kendi konumlarını gözden geçirmelidir.

Eğitim Sendikaları olarak, bu tür olayların tekrar etmesi durumunda ortak tavır almaktan kaçınmayacağımızı kamuoyuna duyuruyor, Kıraç Lisesi öğretmenimiz Narife CEKCEN’e yapılan saldırıyı kınıyor, öğretmenimize acil şifalar diliyoruz. ‘’

dedi.

Açıklamanın ardından grup,Kıraç Lisesinden, bıçaklanana öğretmenin tedavi gördüğü Esenyurt Devlet hastanesine kadar 2 Kilometrelik yolda yürüyüş yaptılar.Polisin yol boyunca güvenlik tedbiri aldığı yürüyüş sırasında

‘’Bakan uyuma öğretmenine sahip çık.’' ,’’Mobinge hayır, şiddete son.’’,‘’Okullarda şiddet istemiyoruz.’’,‘’Öğretmenler burada bakan nerede?’’,‘’Öğretmen bakan istiyoruz’’ şeklinde sloganlar atan grup hastane önünde Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Emin ENGİN’in yanı sıra ,Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı Enver DEMİR, Eğitim-Sen İstanbul 7 Nolu Şube Başkanı Emin EKİNCİ ve Eğitim İş İstanbul 1 Nolu Şube Basın Sekreteri Sibel KOCAMAN2ın kısa açıklamalarıyla dağıldılar.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Öğretmenler İlk Kez Ortak Eylem Yaptı haberi , Öğretmenler İlk Kez Ortak Eylem Yaptı oku , Öğretmenler İlk Kez Ortak Eylem Yaptı konusu , Öğretmenler İlk Kez Ortak Eylem Yaptı hakkında , Öğretmenler İlk Kez Ortak Eylem Yaptı manşeti , Öğretmenler İlk Kez Ortak Eylem Yaptı perde arkası , Öğretmenler İlk Kez Ortak Eylem Yaptı olayı , Öğretmenler İlk Kez Ortak Eylem Yaptı son dakika , Öğretmenler İlk Kez Ortak Eylem Yaptı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com