27.04.2012 - 16:28
Okunma (1689)
Yorum (0)
Paylaş

İşte Yeni Kıdem Tazminatı

İşte Yeni Kıdem Tazminatı

Hükümetin yeni kıdem tazminatı fonu sistemine 1 yıla yarım maaş formulü...

 

Kıdem tazminatı fonu ekonomiyi büyütecek

Ekonomi yönetimi yeni kurulacak kıdem tazminatı fonu sistemiyle birçok amacı birden gerçekleştirmeyi planlıyor.

 

Yeni sistemle 10 yıl dokunulamayacak 'fon'da 172 milyar liralık kaynak birikecek.

 

YATIRIMCI BU ADIMI ÇOK SEVECEK !

 

Başta yabancılar olmak üzere özel sektörün istihdam ağırlıklı yatırımlarını hareketlendirecek yeni bir yapı hedefleniyor.

 

Yatırımcılar, mevcut sistemin işveren üzerinde ciddi bir tazminat yüküne neden olduğu, bunun da yatırım için engel teşkil ettiğini söylüyorlardı. Yükün fona devredilmesiyle, Türkiye'nin özellikle uluslararası yatırımcılar nezdinde daha cazip bir yatırım ortamına kavuşacağı düşünülüyor.

 

KIDEM TAZMİNATLARI FONDA BİRİKECEK

 

Yeni sisteme göre, yasanın çıktığı tarihten sonra ilk kez işe başlayanlarla bu tarihten sonra iş değiştirip yeni işyerinde çalışanların kıdem tazminatı fonda birikecek.

 

Yapılan hesaplamalara göre, 'bir yıla bir maaş' tutarında kaynak aktarılması halinde fonda daha ilk yıl 17,2 milyar lira, 10 yılda ise 172,2 milyar lira birikecek.

 

HEDEF TASARRUF AÇIĞINI KAPATMAK

 

Yine, fondan 10 yıl boyunca para çekilemeyecek. Fon'un kaynakları tıpkı İşsizlik Sigortası Fonu gibi risksiz alanlarda değerlendirilecek. Bu nedenle kaynağın en az yüzde 60-70'i Hazine'nin iç borçlanma senetlerinde değerlendirilecek. Bu sayede Hazine'nin 10 yıllık dönemde bankalardan 100 ila 120 milyar lira daha az borçlanacağı hesap ediliyor.

 

1 YIL İÇİN YARIM MAAŞ !

 

Kıdem tazminatının mevcut uygulamada olduğu gibi 'bir yıla bir maaş' şeklinde belirlenip belirlenmeyeceği henüz netlik kazanmadı. Yine de fonun büyüklüğüne ilişkin yapılan alternatif çalışmalar, 'bir yıla yarım maaş' ihtimalinde dahi fona yılda yaklaşık 8,6 milyar lira kaynak akacak.

Keyword : İşte Yeni Kıdem Tazminatı haberi , İşte Yeni Kıdem Tazminatı oku , İşte Yeni Kıdem Tazminatı konusu , İşte Yeni Kıdem Tazminatı hakkında , İşte Yeni Kıdem Tazminatı manşeti , İşte Yeni Kıdem Tazminatı perde arkası , İşte Yeni Kıdem Tazminatı olayı , İşte Yeni Kıdem Tazminatı son dakika , İşte Yeni Kıdem Tazminatı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com