26.04.2012 - 15:13
Okunma (1764)
Yorum (0)
Paylaş

İmam Hatipliler Halen Askeri Okullara Giremiyor!

İmam Hatipliler Halen Askeri Okullara Giremiyor!

Askeri okullar başvuru koşulları genelgesine göre değil İmam Hatip mezunu olmayı bir dönem dahi İmam Hatip Lisesine devam edenler bile başvuruda dahi bulunamıyor.

 

İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde "İmam hatip okulları, bu ülkenin ve bu milletin göz bebeği olacaktır" şeklinde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, İmam Hatip mezunlarının halen askeri okullara giremediğini hatırlatan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı “İmam Hatipliler Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları'na müracaat dahi edemiyor. Askeri okullar başvuru koşulları genelgesine göre değil İmam Hatip mezunu olmayı bir dönem dahi İmam Hatip Lisesine devam edenler bile başvuruda dahi bulunamıyor. İmam Hatip öğrencilerine yapılan bu ayrımcılığa son verilmelidir” dedi.

 

İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu için yıllar önce en büyük hayali olan Harp Okulunun sınavlarına müracaat edemediğini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Yaşadığım mağduriyet ve hayal kırıklığının bugün dahi yaşanıyor olması üzücüdür. Herkesin, tüm gençlerimizin, imam hatip liselilerin de hayallerini gerçekleştirebileceği özgür ve demokratik bir eğitim sistemini kurmamız gerekiyor. Demokrasinin, özgürlüklerin, barış ve huzurun hâkim olduğu bir Türkiye, demokratik bir eğitim sistemiyle sağlanabilir. Bu nedenle; eğitim sisteminde devrim niteliğinde reformlar başlatan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den özgürlükçü, eşitlikçi ve demokratik yenilikler kazandırmasını bekliyoruz” dedi.

 

Avcı şunları söyledi; Türkiye’nin demokrasi çıtasını yükselttiği, darbelerin ve 28 Şubatın yargılanmaya başlandığı, katılımcı, çağdaş demokrasinin hâkim olmaya başladığı bir dönemde, devlet tarafından açılan, müfredatı hazırlanan, öğretmeni atanan, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından denetlenen İmam Hatip Liselerine dönük dışlamayı büyük bir çelişki olarak görüyorum. İmam Hatip Liselilerin, milletimizin Peygamber ocağı olarak adlandırdığı kutsal bir kurumdan tecrit edilmesi toplum vicdanında bir yara oluşturmaya devam etmektedir. Bu nedenle, geçtiğimiz yıl Polis okullarında kaldırıldığı gibi Askeri okullarda da İmam Hatip Liselilere dönük dışlama ve ayrımcılığa biran önce son verilmesi gerekir. Bu konuda öncelikle başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, muhalefet partilerimizin liderleri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Devlet Bahçeli’yi ve Selahattin Demirtaş’ı her türlü istismara fırsat vermeden, gençlerimizin geleceği için çözümde buluşmaya davet ediyorum.

 

 

Keyword : İmam Hatipliler Halen Askeri Okullara Giremiyor! haberi , İmam Hatipliler Halen Askeri Okullara Giremiyor! oku , İmam Hatipliler Halen Askeri Okullara Giremiyor! konusu , İmam Hatipliler Halen Askeri Okullara Giremiyor! hakkında , İmam Hatipliler Halen Askeri Okullara Giremiyor! manşeti , İmam Hatipliler Halen Askeri Okullara Giremiyor! perde arkası , İmam Hatipliler Halen Askeri Okullara Giremiyor! olayı , İmam Hatipliler Halen Askeri Okullara Giremiyor! son dakika , İmam Hatipliler Halen Askeri Okullara Giremiyor!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com