26.04.2012 - 15:12
Okunma (1642)
Yorum (0)
Paylaş

Birand: 23 Nisan'daki Koltuk Müsameresi Çağ Dışı

Birand: 23 Nisan'daki Koltuk Müsameresi Çağ Dışı

23 Nisan törenlerinde koltukların çocuklara bırakılmasını müsamere olarak gören Birand, bu durumu çağ dışı buldu..

 

Her yıl artık gelenekselleşen 23 Nisan'da koltukları çocuklara bırakma müsameresini eleştiren usta gazeteci Mehmet Ali Birand, 'Sizleri bilemem, ancak emin olun bana artık bıkkınlık veriyor. Her yıl aynı sahneleri yaşıyoruz. Çok bilmiş çocuklar bulunuyor, besbelli önceden hazırlanmış senaryolarla koltuklara oturtuluyor ve onlar da "Başbakancılık", "Valicilik" oynuyorlar. Hoşunuza gidiyor mu? Bana son derece çağdışı geliyor.' diye yazdı.

 

İşte Birand'ın bugün Posta gazetesinde yer alan o yazısı:

 

23 NİSAN MÜSAMERELERİNDEN KURTULAMAYACAK MIYIZ?

Sizleri bilemem, ancak emin olun bana artık bıkkınlık veriyor. Her yıl aynı sahneleri yaşıyoruz. Çok bilmiş çocuklar bulunuyor, besbelli önceden hazırlanmış senaryolarla koltuklara oturtuluyor ve onlar da "Başbakancılık", "Valicilik" oynuyorlar. Hoşunuza gidiyor mu? Bana son derece çağdışı geliyor.

 

Bu yazıyı yazmamak için kendimi çok tuttum.

 

Ancak dayanamadım.

 

BU KOMEDİYE ARTIK BİR SON VERİN

Kızabilirsiniz. Buna rağmen, her 23 Nisan' da yaşadığımız bu komediye artık bir son verilmesi gerektiğine dair inancımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

Televizyonlarda mutlaka izlemişsinizdir. İzlememenize imkan yok, zira sabahtan akşama söz edilecek fazla birşey olmadığından dolayı bu "Garip şirinlik" sürekli ekranlara getirilir.

 

Efendim, çocuklarımız yarının büyükleri, liderleri olacaklar ya ... Zamanında kimin aklından çıkmışsa, 23 Nisan günlerinde başbakanların, valilerin, kaymakamların, hatta komutanların koltuklarına çocuklar oturtulur ve onlar da geleceğin başbakanı, valisi veya kaymakamı gibi konuşur.

 

HER DÖNEM KENDİNE BENZEYEN ÇOCUKLARI SEÇİYOR

Bu çocuklar nasıl ve kim tarafından seçilir, bilemem.

 

Bildiğim tek şey, her "Dönemin", "Kendine benzeyen çocukları" seçtiğidir. Genelde de hepsi pek bir bilmiştir. Ağzı laf yapanlar tercih edilir. Besbelli bir gece öncesinden aileleri veya onu seçenler tarafından neler söylemesi ve nasıl espri yapması bile öğretilmiştir.

 

İşin daha da komik yanı, bu oyuna herkesin katılması.

 

Baksanıza, Başbakan ve bakanlar nasıl gülüp eğlendiler.

 

Gazetecilere ne dersiniz?

 

Onlar da rol yapıp, o çok bilmiş çocuklara ciddi ciddi sorular soruyorlar.

 

Tabii bir de, o minicik çocuklara asker-polis kıyafetleri giydirip ellerine oyuncak tabanca veren aileler var. Onlara, çıldırıyorum.

 

Neden silah?

 

Neden üniforma?

 

Stadlardaki o cıvıl cıvıl eğlencelere ise bayılıyorum. Rengarenk giyinmiş çocukların çoşkusu da başka oluyor.

 

Neyse içimi döktüm.

 

YAPMACIK - ÇAĞDIŞI - İPTİDAİ

Siz bu müsamere -komedi karışımı oyunu beğeniyorsanız, izlemeye devam edebilirsiniz.

 

Ben ise bunları çağdışı buluyorum. Son derece yapmacık, iptidai geliyor. Buna ne ihtiyacımız var, bunu da anlayamıyorum. Ne çocuklar ne de büyükler oynanan bu oyuna inanıyor, ancak yine de değiştirmeye kimse cesaret edemiyor

 

Keyword : Birand: 23 Nisan'daki Koltuk Müsameresi Çağ Dışı haberi , Birand: 23 Nisan'daki Koltuk Müsameresi Çağ Dışı oku , Birand: 23 Nisan'daki Koltuk Müsameresi Çağ Dışı konusu , Birand: 23 Nisan'daki Koltuk Müsameresi Çağ Dışı hakkında , Birand: 23 Nisan'daki Koltuk Müsameresi Çağ Dışı manşeti , Birand: 23 Nisan'daki Koltuk Müsameresi Çağ Dışı perde arkası , Birand: 23 Nisan'daki Koltuk Müsameresi Çağ Dışı olayı , Birand: 23 Nisan'daki Koltuk Müsameresi Çağ Dışı son dakika , Birand: 23 Nisan'daki Koltuk Müsameresi Çağ Dışı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com