26.04.2012 - 15:03
Okunma (1965)
Yorum (0)
Paylaş

KKTC'DE Sondaj Hazırlığı

KKTC'DE Sondaj Hazırlığı

KKTC petrol ve doğalgaz aramak için karada sondaj çalışmalarına başlıyor.

 

Kıbrıs adasındaki ilk sondaj çalışması, Gazimağusa'nın Sınırüstü köyünde... Geçen yılın Kasım ayında ABD'de yaptığı "Petrol Sahası Hizmetleri ve Üretim Paylaşım Sözleşmesi" uyarınca, TPAO'nin KKTC'de petrol ve doğalgaz arama sondajına başlaması için hazırlıklar tamamlandı. Sondaj yapılacak kuyuya "Türkyurdu-1" adı verilirken, sondajda 3 bin metreye kadar inilmesi planlanıyor.

 

"Türkyurdu-1" adı verilen petrol arama kuyusunun açılış töreni Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakan İrsen Küçük'le birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla gerçekleşiyor.

 

KARADA SONDAJA BAŞLANIYOR

 

Kıbrıs Rum Kesimi'nin tek taraflı petrol arama çalışmalarına başlamasının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'de harekete geçti. Yapılan anlaşma sonrasında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı önce denizde arama çalışmaları yaptı, bugün de karada sondaja başlanıyor. Bu çalışmayla yerin 3 bin metre altına inilmesi öngörülüyor.

 

TEKNİK ÇALIŞMALAR 3 İLA 6 AY SÜREBİLİR

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, KKTC'nin petrol ve gaz aranmasına ilişkin ilk sondajına yarın başlayacağını belirtti. Atun, teknik çalışmaların tamamlanmasının 3 ila 6 ay kadar sürmesini tahmin ettiklerini söyledi. Atun, şu anda yapılan çalışmaların araştırma nitelikli olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Ancak şu bir gerçek, bir rezerv üzerinde olduğumuzu biliyoruz. Bu rezervin en fizıbıl şekilde hangi noktada çıkarılacağı yapılan çalışmalarla belli olacak. Bu karada ise karada, denizde ise denizde yapılacak, delme ve çıkarma işlemi... Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de bir doğal kaynak sahibi olarak dünya piyasasına girecektir. Bunun siyasi yanı kadar iktisadi bir tarafı da var. Gaz piyasasına girecektir." Atun, KKTC'nin, rezervin potansiyelin büyüklüğüne bağlı olarak, dünya enerji piyasasına gireceğini vurguladı.

Keyword : KKTC'DE Sondaj Hazırlığı haberi , KKTC'DE Sondaj Hazırlığı oku , KKTC'DE Sondaj Hazırlığı konusu , KKTC'DE Sondaj Hazırlığı hakkında , KKTC'DE Sondaj Hazırlığı manşeti , KKTC'DE Sondaj Hazırlığı perde arkası , KKTC'DE Sondaj Hazırlığı olayı , KKTC'DE Sondaj Hazırlığı son dakika , KKTC'DE Sondaj Hazırlığı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com