24.04.2012 - 18:19
Okunma (1698)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenler En Çok Maaşlarından Şikâyetçi!

Öğretmenler En Çok Maaşlarından Şikâyetçi!

 

 

 

Demokrat Eğitimciler Sendikası’nın Ar-ge kuruluşu DESAM (Stratejik Araştırmalar Merkezi)tarafından 1143 öğretmen üzerinde yapılan anket araştırması raporunun 1. Bölümüverilerine göre öğretmenlerin yüzde 81’i borçlu. Öğretmenlerin yüzde 18’i ev,yüzde 13’ü otomobil, yüzde 38’i tüketici kredisi, yüzde 31’inin ise eş, dost,akraba ve esnafa borcu var.

Ekonomik sorunlar başta olmak üzere mesleki, özlük ve demokratik sorunlarının her geçengün arttığını hep bir ağızdan söyleyen öğretmenlerin yüzde 69’u gelecektenumutlu olduğunu ve öğretmenliğin eskiden olduğu gibi prestijli bir meslekhaline geleceğine inanıyor. Öğretmenlerin yüzde 61’i çocuğunun da öğretmenolmasını istiyor.

Öğretmenlerinyüzde 62’si bu yıl sinema, tiyatro, opera, konser ve bale gibi etkinliklere hiçkatılmadığını, yüzde 55’i konferans, panel, sempozyum gibi faaliyetlere hiçgitmediğini söylerken, yüzde 88’i günlük gazete okuyamadığını söyledi. Sanatsal,kültürel ve bilimsel etkinliklere katılamama nedenlerini ‘zamansızlık’,‘ekonomik yetersizlik’ ve ‘yorgunluk’ gibi alt ana başlıklarla gerekçelendirenöğretmenlerin yüzde 63’ü ayda en az bir kitap okuduğunu ifade etti. Öğretmenlerinyüzde 74’ü şahsi bilgisayarı olduğunu söylerken, internet ve e-posta adresinidüzenli olarak sıklıkla kullananların oranı ise yüzde 72’de kaldı.

Öğretmenlerinsadece yüzde 4’ü yeterli derecede yabancı dil bildiğini söylerken, yüzde 94’üeve iş götürdüğünü ifade etti. Öğretmenlerin yüzde 81’i televizyonlardakiöğretmen - okul odaklı dizilerin gerçeği yansıtmadığını, onaylamadıklarını veöğretmenliğin imajını zedelediğini söyledi.

Öğretmenlerinyüzde 65’i genelde 100-200 TL civarındaki takım elbiseleri tercih ettiklerinisöylerken, yılda bir takım elbise alan öğretmenlerin oranı yüzde 64.Öğretmenlerin yüzde 53’ü kirada otururken, ‘Bugüne kadar hiç lojmandaoturmadım’ diyenlerin oranı yüzde 91 olarak çıktı. Öğretmenlerin yüzde 77’sieğitim sisteminde yapılan reformları gerekli görüyor. Yüzde 84’ü ekonomiksorunlarının öncelikle çözülmesi gerektiğini düşünüyor.

Veri sonuçları değerlendiren DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Sınıflarımızbilgisayarlarla, internetle, akıllı tahtalarla donatıldığı zaman öğretmeninöneminin azaldığı gibi yanlış bir kanaat oluşmaya başlamıştır. Oysaki gelişenteknoloji öğretmene olan ihtiyacı daha fazla artırdığı gibi her an gelişenbilgi ve teknolojiye ulaşmak için nitelikli, donanımlı, sorunsuz iyi biröğretmene olan ihtiyacı da adeta zorunlu hale getirmiştir. Fatih Projesi, 4+4+4reformu gibi önemli reformlar başta olmak üzere eğitim sisteminde yapılanhiçbir düzenleme öğretmenlerin proaktif desteği olmadan başarı getiremez.

Öte yandan eğitim ordusu bir bütündür, ayrımcılık yapılmamalıdır. Okullarımızda,üniversitelerimizde ve Kredi Yurtlarda eğitim hizmetleri iş kolunda, akademik, genelidari hizmetler, yardımcı hizmetler ve teknik hizmetler sınıfında görev yapan hizmetli, kaloriferci, bahçıvan, şoför, güvenlikgörevlisi, aşçı, bekçi, teknisyen, tekniker, sayman gibi kadrolardaki tümeğitim çalışanlarının sorunlarının çözülmesini ve ücretlerininiyileştirilmesini istiyoruz.

Ortalama 1770 lira maaş alan öğretmenlerimiz aldıkları ücretlerle zorunlu ve vazgeçilmezihtiyaçlarını ancak karşılayabiliyor. Öğretmenlerimizin sorunlarını çözdüğümüztakdirde eğitimin sorunları büyük ölçüde çözülecektir. Başbakan Recep TayyipErdoğan’dan ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den öğretmenler için daha fazlafedakârlık ve ellerinden gelenden daha fazlasını yapmalarını istiyoruz. Öğretmenlerimizinmaaşı en az 3 TL’ye çıkarılmalıdır. Ekonomik sorunları çözülmüş öğretmenlerimizmutlaka diğer sorunların üstesinden gelecek ve ülkemizi muasır medeniyethedefine koşar adım taşıyacaktır.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Öğretmenler En Çok Maaşlarından Şikâyetçi! haberi , Öğretmenler En Çok Maaşlarından Şikâyetçi! oku , Öğretmenler En Çok Maaşlarından Şikâyetçi! konusu , Öğretmenler En Çok Maaşlarından Şikâyetçi! hakkında , Öğretmenler En Çok Maaşlarından Şikâyetçi! manşeti , Öğretmenler En Çok Maaşlarından Şikâyetçi! perde arkası , Öğretmenler En Çok Maaşlarından Şikâyetçi! olayı , Öğretmenler En Çok Maaşlarından Şikâyetçi! son dakika , Öğretmenler En Çok Maaşlarından Şikâyetçi!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com