22.04.2012 - 08:10
Okunma (1565)
Yorum (0)
Paylaş

Şehit Yakını Ve Gazilere Şeref Aylığı

Şehit Yakını Ve Gazilere Şeref Aylığı

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin'in yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, şehit yakınları ve gazilere maaş bağlama işlemlerinin SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından...

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin'in yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, şehit yakınları ve gazilere maaş bağlama işlemlerinin SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını anımsatarak, görevlerinin sebep ve tesiriyle vefat edenlerin anne ve babalarına bağlanan aylık miktarları; ölüm olayının sebebi, ölenin görev unvanı ve rütbesi, aylık alan eş ve çocuğun bulunup bulunmaması gibi nedenlere bağlı olarak farklılık gösterebildiğini kaydetti.

Konuya ilişkin çalışmaların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca sürdürüldüğünü anımsatan Yılmaz, şu bilgileri verdi:

''Sosyal Güvenlik Kurumu'nca; ilgililerin malul kalmaları halinde kendilerine, ölümleri halinde ise dul ve yetimlerine, maluliyet veya ölüm vakasının oluş şekline göre, 5434 sayılı Kanunun 55. maddesine göre 'vazife malûllüğü aylığı', 64. maddesine göre 'harp malullüğü aylığı' ile 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkındaki Kanun hükümleri ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu hükümleri uygulanmak suretiyle aylık bağlanmaktadır. Şehit anne ve babalarına maaş bağlanırken muhtaçlık şartının kaldırılmasına ilişkin çalışmalar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından terörle mücadele nedeniyle hayatını kaybeden ve Devlet Övünç Madalyası sahiplerine şeref aylığı bağlanmasına ilişkin yasal düzenleme yapılması planlanmaktadır.

Malul gazilerin eğitim hayatına devam eden çocuklarının, ücretsiz seyahat hakkından yararlandırılmasına ilişkin çalışmalar da devam edilmektedir."

Keyword : Şehit Yakını Ve Gazilere Şeref Aylığı haberi , Şehit Yakını Ve Gazilere Şeref Aylığı oku , Şehit Yakını Ve Gazilere Şeref Aylığı konusu , Şehit Yakını Ve Gazilere Şeref Aylığı hakkında , Şehit Yakını Ve Gazilere Şeref Aylığı manşeti , Şehit Yakını Ve Gazilere Şeref Aylığı perde arkası , Şehit Yakını Ve Gazilere Şeref Aylığı olayı , Şehit Yakını Ve Gazilere Şeref Aylığı son dakika , Şehit Yakını Ve Gazilere Şeref Aylığı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com