22.04.2012 - 08:02
Okunma (1798)
Yorum (0)
Paylaş

Türkiye'de İnternet Pahalı Değil

Türkiye'de İnternet Pahalı Değil

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyümesinin dünya ticareti gelişimiyle paralel seyrettiğini belirterek, ''Bu durum Türkiye'nin küresel güç olduğunu gösteriyor'' dedi.

Bakan Yıldırım, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, bakanlığının 2003-2011 yılları arasındaki faaliyetlerini anlattı.

Ulaştırma ve haberleşme sektörünün GSYH'deki payının yüzde 14,9'a, bakanlığın toplam kamu harcamaları içindeki yerinin yüzde 46'ya çıktığını aktaran Yıldırım, şöyle devam eti:

''Ulaştırma, Türkiye'nin büyümesini aşağı değil yukarı çeken bir görev üstlenmiştir. Türkiye'nin bugünkü kalkınmasını sağlamak için ulaştırmanın büyümesi gerekiyordu. 2003-2012 yılları arası ulaştırma ve haberleşme yatırımlarının toplamı 123 milyar lira olmuştur. 9 yılda yapılan 123 milyar lira yatırımın kaynak dağılımında yap-işlet-devret yatırımları giderek artırılmaktadır. Yatırım yaparken bütçenin yükünü azaltmak da istedik. Yatırımların yüzde 86'sını kamudan, yüzde 14'ünü yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirdik. Bütçenin yükünü hafifletmek amacıyla... Yatırımlarımızın yüzde 65'i karayolları, yüzde 18'i demir yolu, yüzde 11'i haberleşme, yüzde 4'ü havayolu, yüzde 2'si denizyolu şeklinde gerçekleştirildi."

 

İnternet pahalı değil

Ulaştırma ve haberleşme hizmetlerindeki fiyat gelişiminin enflasyonu azaltıcı nitelikte olduğunu belirten Yıldırım, demiryolu, hava yolu, köprü ücretleri ve mobil konuşma ücretlerinin enflasyonun istikrarlı artmasına rağmen düzenli bir artış yaşanmadığını dile getirerek, ''Enflasyonu saçından tutup yukarıya doğru değil de paçasından tutup aşağı doğru çeken bir bakanlığız. Türkiye'de kullanılan internet pahalı değil'' diye konuştu.

 

PTT en büyük banka

Yıldırım, PTT'nin şu anda parasal anlamda en büyük banka olduğunu belirterek, "Birçok banka, kurum ve kuruluşla anlaşması var. Her türlü işlem yapılıyor" dedi.

Artık yerli uyduyu yapmak için de düğmeye bastıktıklarını anlatan Yıldırım, Türksat'ın uydu imal etmek için fabrika yaptığını kaydetti.

Yıldırım, "Bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü tüm diğer sektörler için lokomotif olma özelliği taşıyor" diye konuştu.

 

İstanbul'a 3. havaalanı

''Atatürk Havalimanı'ndaki yoğunluğun giderilmesi için ne türlü tedbirler alınıyor?'' şeklindeki bir soru üzerine, Yıldırım, bu sene içinde 3. havaalanı için ihaleye çıkılacağını bildirdi.

Yıldırım, 3. Köprü ve bağlantılı karayolu ihalesine ilişkin, ''Proje, finanse edilebilir, daha kısa sürede yapılabilir hale geldi ve dolayısıyla da teklif geldi'' dedi.

Keyword : Türkiye'de İnternet Pahalı Değil haberi , Türkiye'de İnternet Pahalı Değil oku , Türkiye'de İnternet Pahalı Değil konusu , Türkiye'de İnternet Pahalı Değil hakkında , Türkiye'de İnternet Pahalı Değil manşeti , Türkiye'de İnternet Pahalı Değil perde arkası , Türkiye'de İnternet Pahalı Değil olayı , Türkiye'de İnternet Pahalı Değil son dakika , Türkiye'de İnternet Pahalı Değil

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com