22.04.2012 - 07:59
Okunma (1807)
Yorum (0)
Paylaş

Kamu Sen'den ŞİMŞEK'e Yalanlama

Kamu Sen'den ŞİMŞEK'e Yalanlama

 

Kamu Sen: Maliye tablosu TUİK verileriyle eşleşmiyor

 

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kamu çalışanlarının maaşlarında erime olduğu yönünde yaptıkları açıklamanın üzerine Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan son 10 yılda en düşük memur maaşı ile hangi miktarda temel tüketim malı alınabileceğini gösteren tablonun TÜİK verileriyle bağdaşmadığını ileri sürdü.

Amasya'da katıldığı Türkiye Kamu-Sen istişare toplantısında konuşma yapan İsmail Koncuk, kendileri araştırma yaparken Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini dikkate aldıklarını açıkladı. Yaptıkları araştırma sonucu tespit ettikleri rakamların Maliye Bakanlığı'nın açıkladığının tam tersi olduğunu savunan Koncuk, "Bütün kalemlerde nerdeyse azalma var. Bir benzin sıfır. 2010'da aynı litre benzin alıyormuşuz 283 litre. Bugün de aynı oranda benzin alıyormuşuz 282 litre. Benzin fiyatları artmışta, benzin fiyatları o tarihten bu yana bizim alım gücümüzle eşit olmuş. Ama tüm gıda maddelerinde yüzde 50, yüzde 60, yüzde 70'e varan erimeler var. Biz, TÜİK'in, yani devletin resmi kurumunun ortaya koyduğu rakamlar üzerinden gittik. Yani Maliye Bakanlığı gibi çok ciddi bir kuruluş, gayriciddi bir çalışmayla kafadan atma rakamlar üzerinden gitmemeli. TÜİK'in rakamları ortada. Yüreği yetiyorsa Maliye'nin TÜİK'in rakamları üzerinden bir açıklama yapsın. Kamu çalışanlarının maaşında ne kadar bir erime var görülsün" diye konuştu.

Koncuk, ellerindeki verileri düzenleyecekleri geniş kapsamlı bir basın açıklamasıyla kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen istişare toplantısına İLKSAN Genel Başkanı Tuncer Yılmaz ile Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Terzi ve diğer üyeler katıldı

Keyword : Kamu Sen'den ŞİMŞEK'e Yalanlama haberi , Kamu Sen'den ŞİMŞEK'e Yalanlama oku , Kamu Sen'den ŞİMŞEK'e Yalanlama konusu , Kamu Sen'den ŞİMŞEK'e Yalanlama hakkında , Kamu Sen'den ŞİMŞEK'e Yalanlama manşeti , Kamu Sen'den ŞİMŞEK'e Yalanlama perde arkası , Kamu Sen'den ŞİMŞEK'e Yalanlama olayı , Kamu Sen'den ŞİMŞEK'e Yalanlama son dakika , Kamu Sen'den ŞİMŞEK'e Yalanlama

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com