22.04.2012 - 07:40
Okunma (1566)
Yorum (0)
Paylaş

Saglığa Eyalet Sistemi Geliyor

Saglığa Eyalet Sistemi Geliyor

 

Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Sağlık Bakanlığı'nın projesi ile 800 civarında kamu hastanesinin gruplara ayrılarak yönetileceğini belirtti

 

 

Aydın, illerdeki sağlık yöneticilerinin kaynakların ve yatırımların dağılımını sağlayacağını kaydetti.

 

YAPILANMA İLE NİTELİK ARTACAK.

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci yeniden yapılanmanın hem hasta hakları hem de halk sağlığı açısından fayda sağlayacağını belirterek, hizmetlerin daha da nitelikli hale getirileceğini söyledi. SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin ise üniversite hastanelerinin personel ve finansman sorununun çözüm beklediğini vurguladı.

Prof. Dr. Sabahattin Aydın, yeni sağlık sistemiyle Türkiye'nin sağlık eyaletleri haline geleceğini, her eyaletin kendi içinde kendine yeter hale getirilmesinin planlandığını dile getirdi.SELÇUK Üniversitesi (SÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinin ev sahipliğinde "Sağlık Bakanlığının Yeniden Yapılandırılması ve Kamui Hastane Birlikleri" paneli düzenlendi. Konya II Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde, Konya'daki hastanelerin sağlık hizmetikalitesini artırdığını belirtti. Sağlık Bakanlığı'ınn yeniden yapılanmasıyla hem hasta haklan açısından hem de halk sağlığı hizmetleri açısından önemli gelişmeler yaşandığını anlatan Küçükkendirci, yapılanların sağlık alanındaki hizmetleri daha da nitelikli hale getireceğini söyledi. SU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin ise Sağlık Bakanlığımın kamu hastanelerini tek çatı altında toplayarak kaliteyi artırmasının söz konusu olduğunu bildirdi. Ciddi sorunların biraraya toplanan hastaneler yoluyla çözülmesinin amaçlandığına dikkati çeken Şahin, "Yeni programlar çerçevesinde sağlık hizmetlerinin  yanında sağlık sektörüne fînansal destek sağlayan kurumların da tek çatı altında toplanması söz konusudur.

Bu programlarla üniversite hastanelerinin personel ve finansman sorunuların da çözüm bekleyen önemli bir konudur. Çünkü üniversite hastaneleri sağlık hizmeti, personel eğitimini ve sektörün bilimsel araştırmalarını yürüten kurumlardır'' dedi. Sağlık Bakanlığı'ının yeniden yapılanması hakkında bilgi veren İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ise "Bakanlığın geliştirdiği yeni düzenlemeler günün şartlarına uygun hale getirilmelidir. Çıkabilecek herhangi bir sorunda da kontrol edilebilir çözümlerin üretilmesi gerekir. 800 civarında kamu hastanesinin gruplara ayrılarak yönetilmesi düşünülüyor. Böyle bir bölünmeyle Türkiye sağlık eyaletleri haline gelecek ve her eyaletin kendi içinde kendine yeter hale getirilmesi planlanıyor. İllerdeki sağlık yöneticileri, kaynakların ve yatırımların dağılımı ve bunların daha verimli hale gelmesi konusunda da sorumlu kişi olacaktır dedi. Prof. Dr. Aydının sunumunun ardından İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Surda uygulamalarda karşılaşılan sorunlar hakkında dinleyicilere bilgi verdi. (Konya'nın Sesi)

Keyword : Saglığa Eyalet Sistemi Geliyor haberi , Saglığa Eyalet Sistemi Geliyor oku , Saglığa Eyalet Sistemi Geliyor konusu , Saglığa Eyalet Sistemi Geliyor hakkında , Saglığa Eyalet Sistemi Geliyor manşeti , Saglığa Eyalet Sistemi Geliyor perde arkası , Saglığa Eyalet Sistemi Geliyor olayı , Saglığa Eyalet Sistemi Geliyor son dakika , Saglığa Eyalet Sistemi Geliyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com