22.04.2012 - 07:34
Okunma (1554)
Yorum (0)
Paylaş

Maliye Bakanı Memurlar Üzerinde Mahalle Baskısı Oluşturmasın

Maliye Bakanı Memurlar Üzerinde Mahalle Baskısı Oluşturmasın

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Maliye Bakanı memurlar üzerinde mahalle baskısı oluşturmamalı dedi.

Maliye Bakanının, memurun alım gücünün düşmediğini bu güne kadar memur, emekli ve asgari ücretlilerin maaşına enflasyonun iki katına varan oranlarda zam yaptıklarını açıklaması ve toplu sözleşmelerde memur sendikalarına enflasyon oranında zam yapacaklarını teklif edeceklerini açıklaması üzerine Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı bir açıklama yaparak Maliye Bakanı mahalle baskısı oluşturmaktadır dedi.

 

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan ve baskı oluşturmaya yönelik açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır diyen Erözgün, bu ülkede düzenli olarak ve peşin bir şekilde vergilerini veren memur, memur emeklisi dul ve yetimlere gelince mali imkânların yetersizliğinden bahsedeceksin, Vergi borcu ve vergi cezası olan vergi yüzsüzlerinin devlete ödemeleri gereken borçlarını bir gecede sileceksin nerde adalet nerde hakça bölüşüm diye sordu.

 

Erözgün, özellikle hekim dışı sağlık çalışanlarında bıçak kemiğe dayandı. Ne zaman ödeneceği ne kadar ödeneceği ödenip ödenmeyeceği belli olmayan ve emekliliğe yansımayan Döner Sermaye ödemelerini istemiyoruz. Sabit Maaş istiyoruz. Bunu mısırdaki sağır sultan duydu ama Maliye Bakanlığı duymadı. Sağlık çalışanları bir taraftan şiddetle pençeleşip can güvenliği olmadan sağlık hizmeti üretirken diğer taraftan da açlık sınırında bir ücrete mahkûm edilmektedir. Bu vebali kaldıramazsınız Sayın Bakan, bu vebalin altında ezilirsiniz dedi.

 

870 bin kişinin matematikten sıfır çektiği bir Eğitim sisteminin, Çok ciddi bir genç nüfusun, eğitim niteliği, kalitesi ve derinliğiyle ilgili ciddi eksikleri olduğu doğrudur diyen Erözgün, Maalesef bu rakamlar çok korkutucu. Bu korkutucu rakamların arka planında dar ve sabit gelirli bireylerin ekonomik ve aile yaşamı içerisindeki sıkıntılarını görmeden çözmeye çalışırsanız bu soruna çözüm üretemezsiniz. Sorunun temeli aile içi huzursuzluğa dayanmaktadır. Memuru özellikle sağlık çalışanlarını 12 Eylül darbecilerinin mantığı ile cezalandırmaya devam eden ekonomik politikalarla yönetmeye devam edecekseniz, yönetilecek ülke elinizin altından her an kayabilir bu toplu sözleşmeler bir fırsattır mahalle baskısı oluşturmayı bir tarafa bırakarak insanca yaşamaya yetecek bir ücret politikası oluşturulmalıdır dedi.

 

Keyword : Maliye Bakanı Memurlar Üzerinde Mahalle Baskısı Oluşturmasın haberi , Maliye Bakanı Memurlar Üzerinde Mahalle Baskısı Oluşturmasın oku , Maliye Bakanı Memurlar Üzerinde Mahalle Baskısı Oluşturmasın konusu , Maliye Bakanı Memurlar Üzerinde Mahalle Baskısı Oluşturmasın hakkında , Maliye Bakanı Memurlar Üzerinde Mahalle Baskısı Oluşturmasın manşeti , Maliye Bakanı Memurlar Üzerinde Mahalle Baskısı Oluşturmasın perde arkası , Maliye Bakanı Memurlar Üzerinde Mahalle Baskısı Oluşturmasın olayı , Maliye Bakanı Memurlar Üzerinde Mahalle Baskısı Oluşturmasın son dakika , Maliye Bakanı Memurlar Üzerinde Mahalle Baskısı Oluşturmasın

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com