20.04.2012 - 18:28
Okunma (2169)
Yorum (0)
Paylaş

Toplu Sözleşme Masasında; Şef, Memur ve Hizmetlilerin hakkı Yenmesin!

Toplu Sözleşme Masasında; Şef, Memur ve Hizmetlilerin hakkı Yenmesin!

 

 

 

Adeta bir kör düğüm haline gelen ve nihayet meclisten çıkarak Sayın Cumhurbaşkanımızın onayından sonra yürürlüğe giren toplu sözleşme yasasına istinaden memur sendikaları ile, hükümet masaya oturacaklardır.

Toplu sözleşme masasında yine ağırlıklı olarak öğretmenlerin değil de, şef, memur ve hizmetlilerinde mağduriyetlerinin layıkıyla ve hakkıyla savunulması sendikamızın en büyük beklentisidir.

 

 

Yetkili sendikalar MEB teşkilat yasasının değişmesi ve akabinde eşit işe eşit ücret uygulamasının yürürlüğe girmesiyle MEB de görev yapan şef, memur ve hizmetlilerin maaşlarında bir nebzede olsa iyileştirme yapılmıştır.

Fakat bu iyileştirme yapılırken yine ortaya mağdur bir kesim çıkarılmıştır. Yönetim kadrolarında yer alan MEB şefleri ek ödeme oranlarıyla çok mağdur bir duruma düşürülmüş ve şube müdürleriyle arasındaki fark nerdeyse 1.5 katına çıkarılmıştır.

Teşkilat yasasının değişiminden sonra maaşlarında biraz düzelme sağlanan şef,memur ve hizmetliler adeta diğer sendikaların ve özellikle de öğretmenlerin hazımsızlığına sebep olmuştur. Her platformda öğretmenler özellikle hizmetli arkadaşlarımızı örnek göstererek maaşlarının hizmetlilerden daha düşük olduğunu beyan etmişler, öğretmen sendikaları da yapmış oldukları açıklamalarla yine arkadaşlarımızı hedef göstererek kendi mağduriyetlerini dile getirmişlerdir.

Hadi diyelim ki bireysel olarak öğretmenlerin bu kıyasını bir yere kadar anlayışla karşılayabiliriz. Ama Sendikaların bu yaklaşımını kabul etmemiz asla mümkün değildir. Çünkü bu sendikalar belli bir sınıfın sendikası değildir. Sadece öğretmenlerin sendikası değildir. Bünyesinde binlerce hizmetli, memur ve şefi barındırmaktadır ve onların sayesinde de yetkili sendika olmuşlardır.

Kaldı ki: Öğretmenleri de bireysel olarak bu yaklaşımlarından dolayı anlayabilmiş değiliz. Bizler aynı kurum altında farklı görevleri yapıyor olabiliriz. Bizler yıllardan beri bunca ezilmişliğimize rağmen asla öğretmen arkadaşlarımızı öne sürerek hedef göstererek hak talebinde bulunmadık.

Ayrıca öğretmenler aldıkları maaşı söylerken, maaş kadar aldıkları ek derslerini ise gündeme dahi getirmemektedirler. Maaş ve ek dersiyle birlikte bir öğretmen 3.000 Tl ye yakın maaş alırken hala gözünü 1.700 Tl alan hizmetlinin maaşına dikmesini de anlamakta zorluk çekiyoruz.

Elinizi vicdanınıza koyun hizmetli ve memurun aldığı üç kuruşluk iyileştirmeye göz dikmeyin. Kaldı ki, öğretmen sendikaları diye tabir edilen sendikalar öğretmenlerin bu durumunu gündeme taşırken, gerçek manada ek ödeme oranıyla mağdur duruma düşürülen şef lerin adını dahi anmamaktadırlar. Bu sizce çifte bir standart değil midir.

Gelelim 2012 yılı memur maaş zamlarının, bilindiği gibi yetkili sendikalar 2012 memur maaş zammını görüşmek üzere toplu görüşme masasına oturacaklardır. Yapılacak olan bu görüşmelerde And-Sen olarak bizim görüşümüz şu şekildedir.

 

2012 yılı 1. altı aylık dönem için % 10 – 2.dönem altı aylık dönem için %10 artış, seyyanen faiz kaybını önlemek için 100 Tl ve ek ödemeye yapılacak 150 Tl eş ve çocuk yardımlarına yapılacak % 50 tutarındaki artış yönündedir. Ayrıca bağ-kur memurlarına ödenen yılda 2 ikramiyenin de meb memurları için ödenmesi ve bunların Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenmesi, sendikalı memurlara her ay toplu sözleşme hakkı olarak 50 Tl verilmesi beklentilerimiz arasındadır.

Ayrıca MEB şeflerinin ek ödeme oranlarının Şube Müdürleriyle aynı olmasa bile 5 puan altındaki bir artışın bu masada sağlanması da sendikamızın talepleri arasındadır.

Belirtmiş olduğumuz bu rakamlar asla uçuk bir rakam değildir. Çünkü bu arada benzin, elektrik ve doğal gaza en az % 30 zam gelmiş ve gelen bu zamlar bütün temel tüketim maddelerine olduğu gibi yansıtılmıştır. AND-SEN GENEL MERKEZİ

Keyword : Toplu Sözleşme Masasında; Şef, Memur ve Hizmetlilerin hakkı Yenmesin! haberi , Toplu Sözleşme Masasında; Şef, Memur ve Hizmetlilerin hakkı Yenmesin! oku , Toplu Sözleşme Masasında; Şef, Memur ve Hizmetlilerin hakkı Yenmesin! konusu , Toplu Sözleşme Masasında; Şef, Memur ve Hizmetlilerin hakkı Yenmesin! hakkında , Toplu Sözleşme Masasında; Şef, Memur ve Hizmetlilerin hakkı Yenmesin! manşeti , Toplu Sözleşme Masasında; Şef, Memur ve Hizmetlilerin hakkı Yenmesin! perde arkası , Toplu Sözleşme Masasında; Şef, Memur ve Hizmetlilerin hakkı Yenmesin! olayı , Toplu Sözleşme Masasında; Şef, Memur ve Hizmetlilerin hakkı Yenmesin! son dakika , Toplu Sözleşme Masasında; Şef, Memur ve Hizmetlilerin hakkı Yenmesin!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com