20.04.2012 - 18:26
Okunma (1584)
Yorum (0)
Paylaş

Yöneticiler Mağdur Olmasın

Yöneticiler Mağdur Olmasın

 

4+4+4 sisteminde yöneticilerimiz mağdur olmasın...

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkartan yasanın onaylanması ile çalışmalarını hızlandırdı. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığından yapılan şu açıklama hem dikkat çekici hem de yeni mağduriyetlerin sinyalleri gibiydi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri “İlkokullarla ortaokulların bina olarak ayrışması meselesi fiziki olarak zor değil mi?'' sorusuna:

''Bunun mümkün olduğu yerler de olmadığı yerler de var. Büyükşehirlerde bu biraz daha kolay, aynı mahallede birden fazla ilköğretim okulları var. Ama yerleşim yeri küçüldükçe, birden fazla ilkokul olmayan yerler var. Orada da düşüncemiz şu, ortaokul öğrencileri öğrencileri sabahçı, ilkokul öğrencileri de öğlenci olarak devam edecekler. İkili eğitime geçeceğiz birçok yerde. İkili eğitim birazcık daha artacak.”

İkili eğitim – öğretim yapan okullarımızdaki idarecilerimizin sıkıntılarını yıllardır dile getirmekteyiz. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili bugüne kadar herhangi bir adım atmamıştır. Konu ile ilgili olarak 2010 yılında yayınlanan Ek Ders Taslağında bir açıklama yapılmış ve ikili eğitim – öğretim yapan okullarda okul müdürlerine 30 saat, müdür başyardımcılarına 26 saat, müdür yardımcılarına 23 saatlik bir ek ders önerisi gündeme getirilmişti. Yayınlanan bu ek ders taslağı hayal den öteye gidememiştir. Ek ders yönetmeliğinin yayınlaması ile “Dağ fare bile doğuramadan” taslak hayal olup gitmiştir.

Öncelikli olarak ikili eğitim – öğretim yapan okullardaki idarecilerimizin çalışma şartlarını anlatmakta fayda vardır. Normal eğitim – öğretim yapan okullarda ki idarecilerimiz haftalık 40 saatlik bir çalışma süresine sahiptir. Ancak ikili eğitim – öğretim yapan okullardaki idarecilerimizin haftalık 55 saatlik bir çalışma süresi vardır.  Yani ikili eğitim – öğretim yapan okullardaki idarecilerimizin haftada iki gün fazla çalıştığını söyleyebiliriz.  Çünkü İkili eğitim  - öğretim yapan okullardaki idarecilerimiz sabah 07.00 da mesai ye başlamakta ve 18.00 da mesaileri sona ermektedir. Öğrenci giriş – çıkış saatlerinden dolayı ise öğle tatilinden faydalanamamaktadırlar. Normal eğitim – öğretim yapan okullardaki idareciler haftada 40 saat çalışırken ikili eğitim  - öğretim yapan okullardaki idarecilerimizin haftada 55 saat çalışması yani normal eğitim – öğretim yapan okullardaki idarecilerden haftada 15 saat fazla çalışmaktadır.

Ortaya çıkan bu adaletsizlik hem Anayasamızın angarya yasaktır ilkesine hem de 657 sayılı Devlet Memurları Kanunda memurların haftalık çalışma süresi 40 saattir ilkesine aykırıdır. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri hem Anayasaya hem de Devlet Memurları Kanuna aykırı bir uygulama yapmaktadır. Yaplan son açıklamaya göre de okulların ikili olarak eğitim – öğretime devam edeceğini belirterek fiziki sorunları aşacağı söylenmektedir.

Peki, bugüne kadar hiçbir sorununu çözüme kavuşturamadığınız ikili eğitim – öğretim yapan okulların idarecileri için her hangi bir çözüm düşündünüz mü?

Ortaya çıkan çalışma süreleri ve karşılığında ki ek ders adaletsizliği için bir adım atacak mısınız, günde 8 saat çalışan ile 15 saat çalışan bir idareciye aynı ek dersi vermeye devam mı edeceksiniz?

Burada en çok merak edilen asıl soru ise okullarımız ilk 4 ve ikinci 4 olarak ikili eğitim – öğretim yaparken bu kurumların idari yapıları nasıl oluşacak, ilk 4 ve ikinci 4’ün ayrı müdür ve müdür yardımcılarımı olacak yoksa aynı müdür ve müdür yardımcıları ilk 4 ve ikinci 4 den mi sorumlu olacak?

Bugüne kadar idarecilerimizin sorunlarının çözümlenmesi için herhangi bir adım atılmamış olması, her geçen gün iş yüklerinin artması, kayıt genelgesi ile suçlanmış ve cezalandırılmış olduğu göz önüne alındığında ilk 4 ve ikinci 4’ün ayrı idari yapısı değil, tek bir idari yapısının olacağı yönündedir. Umuyoruz ki Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bu hususları dikkate alır.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Yöneticiler Mağdur Olmasın haberi , Yöneticiler Mağdur Olmasın oku , Yöneticiler Mağdur Olmasın konusu , Yöneticiler Mağdur Olmasın hakkında , Yöneticiler Mağdur Olmasın manşeti , Yöneticiler Mağdur Olmasın perde arkası , Yöneticiler Mağdur Olmasın olayı , Yöneticiler Mağdur Olmasın son dakika , Yöneticiler Mağdur Olmasın

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com