19.04.2010 - 14:58
Okunma (1676)
Yorum (0)
Paylaş

Kül bulutları İstanbul'u terk etti

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), havaalanları ve havalimanlarında herhangi bir kapalılığın söz konusu olmadığını duyurdu. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre de; İzlanda'daki yanardağ kül bulutlarının İstanbul dahil Türkiye'nin batı bölgesindeki FIR sahasını (uçuş alanı) terk etti.

 

DHMİ'nin kül bulutlarının etkisinin kalktığına dair yaptığı açıklamada, 19 Nisan 2010 tarihi saat 09.30 itibarıyla Türkiye'deki havalimanı ve havaalanları için gerek irtifa ayarlamaları gerekse rota değişiklikleri ile iniş kalkış trafiğinin devam ettirildiğine dikkat çekildi.

 

Açıklamanın detayında, şu ifadeler yer aldı; "18 Nisan günü Türkiye saati ile 17.00'de Zonguldak, Kastamonu, Merzifon ve Samsun'u kapsayan Orta Karadeniz Bölgesi'nde uçuş seviyeleri 20 bin fit ile 35 bin fit arasında kalan irtifa bantlarında uçuş yasağı getirilmiş, 19 Nisan saat 04:30 a kadar yasak devam etmiştir. 19 Nisan saat 04.30'dan Zonguldak, Kastamonu ve Sinop' u kapsayan hat ile Ankara FIR hattı arasında kalan sahada uçuş seviyeleri 10 bin fit ile 30 bin fit arasında kalan irtifa bantlarında uçuş yasağı getirilmiştir. 18 Nisan saat 23:50 itibari ile İstanbul içinde sadece deniz alanlarını etkileyen dar şeritteki oluşum genişleyerek biraz daha güneyde etkili olmuş (kara yüzeylerine yakın), Çorlu, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarını etkiler duruma gelerek 20 bin fit ile 35 bin fit irtifa bandında uçuş yasağı ilan edilmiştir.

 

19 Nisan saat 00:10 itibari ile 10 bin fit ile 30 bin fit irtifa bandında uçuş yasağı ilan edilmiştir. Saat 04.30 itibariyla oluşum tekrar İstanbul içinde sadece deniz alanlarını etkileyen (karalar üzerinde olmayan) dar bir şerite haline gelmiş 10 bin fit ile 30 bin fit irtifa bandında uçuş yasağı ilan edilmiştir. 19 Nisan saat 09.30 itibarıyla havaliman/havaalanlarımız için herhangi bir kapalılık mevcut olmayıp iniş kalkış trafiğine hizmet devam ettirilmektedir."

 

CİHAN

Keyword : Kül bulutları İstanbul'u terk etti haberi , Kül bulutları İstanbul'u terk etti oku , Kül bulutları İstanbul'u terk etti konusu , Kül bulutları İstanbul'u terk etti hakkında , Kül bulutları İstanbul'u terk etti manşeti , Kül bulutları İstanbul'u terk etti perde arkası , Kül bulutları İstanbul'u terk etti olayı , Kül bulutları İstanbul'u terk etti son dakika , Kül bulutları İstanbul'u terk etti

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com