19.04.2012 - 20:57
Okunma (1742)
Yorum (0)
Paylaş

Anadolu Eğitim Sen:Canımız Kime Emanet?

Canımız Kime Emanet?

 

Öğretmenden doktora her gün yeniden görevi başındaki memura yönelen şiddet haberleriyle sarsılıyoruz. Bazen ölümle sonuçlanan bu şiddet eylemlerinin giderek artıyor olması öncelikle resmi “itibarsızlaştırma” politikalarıyla ilgilidir.

 

Dün Gaziantep’te 17 yaşında bir hasta yakını tarafından katledilen Göğüs Cerrahi Uzmanı Doktor Ersin Arslan’ın cenazesi kaldırılmadan çeşitli illerden gelen öğretmene saldırı haberleri canımızı bir daha yaktı. Kütahya’da Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi tarafından kalbinden bıçaklanan Elektrik-Elektronik Teknoloji Alanı öğretmeni 37 yaşındaki Hakan Gülhan halen yoğun bakımda hayata tutunmaya çalışıyor. Sakarya Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda görevli sınıf öğretmeni Ramazan Eker de, öğrenci servisleri kontrol görevi esnasında dikkatli gitmeleri konusunda uyardığı servis şoförlerinin saldırısına uğrayarak yaralandı, tedavisi devlet hastanesinde sürüyor.

 

Hayatımıza dair en önemli görevi yüklenen doktorlar ve öğretmenler en çok da işverenleri tarafından giderek önemsiz, kolayca harcanabilir nesnelere dönüştürülmüş, özlük hakları açısından alt seviyelere indirilirken görev tanımları “her işi yapar” şeklinde genişletilmiştir.

 

Okul içinde ve dışında onlarca “ücretsiz-zorunlu” işle yükümlü kılınan öğretmenler özellikle nöbet görevleri sırasında çeşitli tehdit ve tehlikelere maruz kalmaktadır. Anadolu Eğitim Sendikası olarak defalarca dile getirdiğimiz şekilde sorumluluğu çok ağır olan “ücretsiz okul nöbetleri” güvenlik eğitimi almış profesyonel elemanları dahi zorlayacak şartlarda tutulmaktadır. Bakanlığın yanlış politikaları öğretmeni sıradan bir işçi, emir kulu olduğu algısını yerleştirdiğinden öğrenciden veliye, valilerden esnafa pek çok kişi-kurum bizlere kolayca kafa tutma hakkını kendilerinde bulabilmektedir. Eğitimi dışında can güvenliği de kendisine emanet öğrencisi tarafından bıçaklanan, darp edilen bir öğretmenin yürek acısı fiziksel acıdan ötedir.

 

Toplum tarafından saygı duyulan öğretmenlik mesleğini yine eski parlak günlerine döndürmenin yolu tepeden başlayacak bir zihniyet değişikliği ile mümkündür. Daha fazla kan dökülmeden, bizi o zalim ayakların, bıçaklı ellerin zulmünden kurtarmak memuru olduğumuz devletin boynunun borcudur. Sizin lütfedeceğiniz buçuklu zamlardan öte ve öncelikle çaldığınız itibarımızı iade edin…

 

Anadolu Eğitim Sendikası

 

MYK ve Teşkilatları Adına

 

Cansel GÜVEN

 

Genel Başkan

Keyword : Anadolu Eğitim Sen:Canımız Kime Emanet? haberi , Anadolu Eğitim Sen:Canımız Kime Emanet? oku , Anadolu Eğitim Sen:Canımız Kime Emanet? konusu , Anadolu Eğitim Sen:Canımız Kime Emanet? hakkında , Anadolu Eğitim Sen:Canımız Kime Emanet? manşeti , Anadolu Eğitim Sen:Canımız Kime Emanet? perde arkası , Anadolu Eğitim Sen:Canımız Kime Emanet? olayı , Anadolu Eğitim Sen:Canımız Kime Emanet? son dakika , Anadolu Eğitim Sen:Canımız Kime Emanet?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com