18.04.2012 - 18:43
Okunma (1654)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmen Maaşları Yeterlidir

Öğretmen Maaşları Yeterlidir

 

Milli Eğitim Bakanlığında çalışan hizmetli, memur ve şefler sürekli öğretmen maaşlarının gündende tutulduğunu iddia ederek isyan etti. Sitemize gönderilen onlarca mesajdan sadece bir tanesini yorumsuz yayınlıyoruz.

Merhaba ben Milli Eğitim Personeli olarak bir okulda çalışmaktayım. Yapılan haksızlıkları gördüğüm için artık dayanamadım ve yazmaya karar verdim.Milli Eğitim Bakanlığı için belli önemli bir şey değil ama benim ve vatandaşları ilgilendirdiği için önemsiyorum.Ben 1600 tl karşılıkla çalışan bir memurum,bu öncelikle bilinsin başka bir ek gelirim yok.

 

Şimdi konuya girelim.

 

1- Bir öğretmeninde  maaşı da 1600 lira,

2- öğretmen her girdiği ders karşılığında ek ders adı altında eger ay 4 hafta  çekiyorsa 450 TL ek ders alıyor.

3- her girdiği sınav için(örneğin :ehliyet,kpss,üniversite) sınav başı 80 TL eline geçiyor.

4-her dönemin başında egitim ödeneği adı altında 550 tl veriliyor.ama bu para hiçbir zaman amacı için kullanılmıyor,dönem boyu kırtasiye masrafını karşılansın diye verilen bu para keyfi özel işler için kullanılıyor,ve kağıt masrafı kalem gibi giderler bile okulun üzerine kalıyor,ve müdürler buna ses çıkaramıyor,çünkü okullar menfi çıkarlar için kullanılıyor.

 

 

Ek ders Öğretmen için o kadar önemli ki ek dersinin kesilmemesi için her şeyi yapıyor,örneğin çocuğu hasta çocuğu hasta olduğu için mazeret izni almıyor onun yerine ayakta tedavi beyannamesi dolduruyor ve okul müdürleri de buna onay veriyor,mazeret izni alsa yada müdürü verse ek dersi kesilecek ama kesilmemesi için ayakta tedavi belgesi alınıyor ve bütün okullarda bu böyle oluyor ve devlet burada dünyalar kadar para kaybediyor.

 

 

Böyle giden sistemde ama biz milli eğitim memurları ise 1600 kuru maaştan başka hiçbir gelirimiz yok size soruyorum bu adalet mi, ben onları kıskandığım için yazmıyorum ekders versinler ama gelmediği günün ek dersi kesilsin diğer derse gelen öğretmenlerinde hakkı yeniyor burada yazık değimli,şimdi toplu sözleşmede ek Tanzimat istiyorlar ocak ayında memurlara verildiği için memurlara verilme sebebi de aradaki dengesizlik kalsın diye.ama öğretmenler utanmadan ona bile göz dikiyorlar gazetede yazılana göre ek tazminat 350 tl isteyen sendikalar memuru niçin düşünmüyorlar. Kuru maaştan başka bir gelirimiz bile yok giyim yardımı yapılıyor sadece hizmetli ve teknisyen sınıfı bundan yararlanıyor memur bile yararlanamıyor.Bu nasıl adalet bunu niye kimse dile getirmiyor.

 

Bir öğretmen günlük 5 saatten haftada 25 saat duruyor  ama bir memur 40 saat okulu bekliyor.2 aylık yaz tatilleri var, istediği zaman rapor alıyor onu bile okul müdürleri kötüye kullanıp raporu saklayıp ek dersini veriyor, ben bu haksızlıkları gördükçe öğretmenlerden nefret etmeye başladım, inşallah buna bir çare bulunursunuz.

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Öğretmen Maaşları Yeterlidir haberi , Öğretmen Maaşları Yeterlidir oku , Öğretmen Maaşları Yeterlidir konusu , Öğretmen Maaşları Yeterlidir hakkında , Öğretmen Maaşları Yeterlidir manşeti , Öğretmen Maaşları Yeterlidir perde arkası , Öğretmen Maaşları Yeterlidir olayı , Öğretmen Maaşları Yeterlidir son dakika , Öğretmen Maaşları Yeterlidir

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com