15.04.2012 - 09:02
Okunma (1975)
Yorum (0)
Paylaş

Meslek Lisesi Öğretmenlerinin Mağduriyeti

Meslek Lisesi Öğretmenlerinin Mağduriyeti

 

Bilindiği üzere, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında öğrencilerin 300 saatlik staj zorunluluğu bulunmaktadır. Staj çalışmalarının işletmelerde yapılması esas olmakla birlikte, işletme yetersizliği gibi hallerde ilgili alan öğretmenlerinin gözetim ve denetiminde kurumlarda da yapılabilmektedir. Bünyesinde hem ATL, hem de METEM öğrencisi bulunan kurumlarda zorunlu staj süresi 600 saate kadar çıkabilmektedir. Ek Derslere İlişkin Karar uyarınca, Büyükşehir belediyesi sınırları dışındaki küçük bir ilçede yer alan bir kurumda görev yapan ve stajlarını kendi okullarında yapan öğrencilerin eğitiminde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, yarıyıl tatili ve yaz tatillerinde haftada en fazla 16 saat ek ders ücreti alabilmektedirler. Öğretmen sayısının yetersiz olduğu kurumlarda, yaz tatillerinde haftada 16 saat yapılan staj çalışması yeterli gelmediği için öğretmenlerimiz yıl içinde hafta sonları da staj çalışmalarına katılmak zorunda kaldıkları için dinlenememekte ve mağdur olmaktadır.

 

Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa gönderdiği yazıda, bu mağduriyetin giderilmesi için gerekli yasal değişikliklerin yapılmasını talep etti.

Keyword : Meslek Lisesi Öğretmenlerinin Mağduriyeti haberi , Meslek Lisesi Öğretmenlerinin Mağduriyeti oku , Meslek Lisesi Öğretmenlerinin Mağduriyeti konusu , Meslek Lisesi Öğretmenlerinin Mağduriyeti hakkında , Meslek Lisesi Öğretmenlerinin Mağduriyeti manşeti , Meslek Lisesi Öğretmenlerinin Mağduriyeti perde arkası , Meslek Lisesi Öğretmenlerinin Mağduriyeti olayı , Meslek Lisesi Öğretmenlerinin Mağduriyeti son dakika , Meslek Lisesi Öğretmenlerinin Mağduriyeti

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com