15.04.2012 - 08:56
Okunma (1921)
Yorum (0)
Paylaş

Ek Ödeme Almadan Masadan Kalkmak İhanettir!

Ek Ödeme Almadan Masadan Kalkmak İhanettir!

 

Özgür Eğitim-Sen olarak, ek ödeme adaletsizliğine bir an önce son verilemesini talep ediyoruz. Eşit işe eşit ücret düzenlemesinde öğretmenlerin, profesörlerin, doçentlerin, yardımcı doçentlerin, araştırma görevlilerin ve diğer çalışanların yok sayıldığını, bu meslek gruplarının ek ödemelerine artış yapılmayarak, onların mağdur edilmişlerdir.

 

 

Eğitim çalışanlarına ek ödeme yapılamamasının gerekçesini sayın bakan “emsallerinin olmaması” gibi saçma bir gerekçeyle ifade etmiştir. Öğretmen maaşları en düşük memur maaşı haline gelmiştir. Bu gerekçenin arkasına sığınmak utanç vericidir.

 

 

Ancak bu konudaki sendikal girişimimize iktidar kulaklarını tıkadı. Eğitim çalışanlarının mağduriyetini gidermek için şu ana kadar bir adım atmadı.

 

 

Bu haksızlığın üzerine yatamazsınız. Eğitim çalışanlarına üvey evlat muamelesi yapamazsınız.

 

 

Toplu sözleşmeye katılacak olan sendika konfederasyonları bu konuda asla geri adım atmamalıdır. O masadan ek ödeme almadan kalkmak temsil ettikleri eğitim çalışanlarına ihanet etmek olacaktır.

 

 

Eşit işe eşit ücret, yüksek unvanlılara yüksek ücret haline dönüşerek yine kaymak tabakaya yaradı. Öğretmenler, akademisyenler es geçilirken; hizmetli, memur, teknisyen gibi diğer çalışanlara yapılan düşük artışlar da güdük kaldı. Her zaman olduğu gibi alttakiler ezilmeye, sömürülmeye devam ederken; müsteşarlar, daire başkanları, genel müdürler sefa sürmeye devam etti. Belikli hükümet bu düzenlemeyi belli kesimi mutlu etmek için çıkarttı.

 

 

Emekli milletvekillerine zam yapılması söz konusu olunca 15 dakikada kanun çıkaranların, eşit işe eşit ücret düzenlemesinin adaletsizliğini haykıran ve emeklerinin karşılığını isteyenlere kulak tıkaması, vurdum duymaz bir tavır içinde olması kabul edilemez. Hükümet kafasını kumdan çıkartıp yol açtığı bu adaletsizliği bir an önce gidermelidir.

 

 

Bugüne kadar öğretmenlerin ve akademisyenlerin ücretlerinde herhangi bir iyileştirme yapılmış mıdır?

 

 

Doğalgaza, elektriğe, akaryakıta, temel tüketim ürünlerine zamlar yağarken öğretmene, akademisyene bir kuruş zam verilmemiştir.

 

 

Bir müsteşarın ek ödeme miktarında 759 TL, genel müdür yardımcısının ek ödeme miktarında 722 TL artış olması; buna karşılık öğretmenin, akademisyenin ek ödemesinde hiçbir artış olmamasını acaba hükümet hangi hukukla hangi vicdanla izah etmektedir?

 

Öğretmenini, akademisyenini yoksulluğa, sefalete mahkum edin hükümet, eğitim kalitesini nasıl yükseltecek?

 

 

Toplu sözleşmeye katılacak olan sendikaları uyarıyoruz!

 

 

O masadan ek ödeme adaletsizliğini gidermeden kalkarsanız size güvenen, size inan kamu çalışanlarına ihanet etmiş ve onların haklarını iktidara peşkeş çekmiş olursunuz.

Keyword : Ek Ödeme Almadan Masadan Kalkmak İhanettir! haberi , Ek Ödeme Almadan Masadan Kalkmak İhanettir! oku , Ek Ödeme Almadan Masadan Kalkmak İhanettir! konusu , Ek Ödeme Almadan Masadan Kalkmak İhanettir! hakkında , Ek Ödeme Almadan Masadan Kalkmak İhanettir! manşeti , Ek Ödeme Almadan Masadan Kalkmak İhanettir! perde arkası , Ek Ödeme Almadan Masadan Kalkmak İhanettir! olayı , Ek Ödeme Almadan Masadan Kalkmak İhanettir! son dakika , Ek Ödeme Almadan Masadan Kalkmak İhanettir!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com